Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑύριο στην Κεραμέως!

Αύριο στην Κεραμέως!

Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και Βουλευτές

Θα ζητήσουν μην προχωρήσει ούτε το Προεδρικό Διάταγμα, ούτε η Υπουργική Απόφαση που απαιτούνται για την κατάργηση των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται επικοινωνιακή επιθετική «καταιγίδα» από τους δύο Δήμους με σποτ σε όλα τα ΜΜΕ, τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς και πανό και αφίσες

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας στο συνεδριακό κέντρο της Αμαλιάδας

Στο γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως θα καλούνται βρεθούν όλοι οι Δήμαρχοι της Ηλείας. O Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και οι πέντε Βουλευτές του Νομού μας. Όπως αποφασίστηκε χθες στην κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας. Εκεί θα ζητηθεί από την υπουργό να μην προχωρήσει ούτε το Προεδρικό Διάταγμα. Ούτε η Υπουργική Απόφαση που απαιτούνται για την κατάργηση των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας.

 Ταυτόχρονα θα προετοιμαστεί η επικοινωνιακή επιθετική «καταιγίδα» από τους δύο Δήμους με σποτ σε όλα τα ΜΜΕ, τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας. Καθώς και πανό και αφίσες με συνθήματα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο και τις πόλεις. Για το σβήσιμο της Ηλείας από τον χάρτη της Ελλάδας, σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υγείας και υποδομών.

Αυτά αποφασίστηκαν στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας στο συνεδριακό κέντρο της Αμαλιάδας. Τη συνεδρίαση συντόνισαν οι Δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας, καθώς και Αντιπεριερειάρχης Ηλείας.

Στην χθεσινή συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιώργος Γεωργιόπουλος και Γιάννης Λέντζας. Καθώς και εκπρόσωποι από τις παρατάξεις των δημοτικών συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας. Από την Περιφέρεια, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας συμμετείχαν, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Μπίλια, Παναγιώτης Μπράμος και Ζωή Αναστασοπούλου. Συμμετείχε επίσης ο πρωην Βουλετής Γιάννης Κουτσούκος.

Κανείς από τους 5 βουλευτές της Ηλείας δεν συμμετείχε. Ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας, ο Κώστας Τζαβάρας, η Διονυσία Αυγερινοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης απέστειλαν μηνύματα συμπαράστασης. Καθότι είχαν κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις. Σε ότι αφορά τον Διονύση Καλαματιανό υπήρχε εκπρόσωπός του στην χθεσινή συνεδρίαση. Ο οποίος τόνισε ότι ισχύει η στήριξη του βουλευτή και η τοποθέτησή του όπως την είχε εκφράσει στην συγκέντρωση της Δευτέρας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους τόνισε πως πρέπει να αποφασιστεί οδοιπορικό του αγώνα. Για να δημιουργηθεί άμεσα πίεση στην κυβέρνηση, αλλιώς η συνεδρίαση θα είναι μνημόσυνο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος ανέφερε πως οι καιροί έχουν αλλάξει και απαιτούν νέους, έξυπνους τρόπους αντίδρασης, χωρίς λαϊκισμούς. «Οι καταλήψεις κτιρίων έχουν παρέλθει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος πρότεινε να υπάρξει άμεσα νέα συνεδρίαση με όλα τα δημοτικά συμβούλια του Νομού και εκπροσώπους φορέων. Ζήτησε από την Περιφέρεια να αναλάβει την υποχρέωση να μην ψηφίσει στον προϋπολογισμό της την χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως έχει δεσμευτεί. Ακολούθως, ο Δήμαρχος Πύργου πρότεινε την επικοινωνιακή «καταιγίδα» με κεντρικό σύνθημα το σβήσιμο της Ηλείας από τον χάρτη της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε πως εκτός από τις κινητοποιήσεις χρειάζεται και πρόταση μετά από επεξεργασία. Για το ακαδημαϊκό μέλλον του Νομού, με την Ολυμπία να είναι έτοιμη να προσφέρει από το «απόθεμά» της σε όλη την Ηλεία.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας επεσήμανε πως ο Δήμος του θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασιστεί. «Πρέπει να αντιδράσουμε, να μην μας περνάνε για ιθαγενείς», τόνισε.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύργου Νώντας Κυριαζής από την πλευρά του τόνισε πως χρειάζονται ακτιβιστικές κινητοποιήσεις. «Να παραιτηθούν όλοι οι αιρετοί του Νομού. Να παραδώσουμε τις παραιτήσεις μας στον Μητσοτάκη να έρθει να διοικήσει την Ηλεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Κουτσούκος επεσήμανε πως προέχει να διατηρηθούν τα κεκτημένα με την κατάλληλη σύνθεση ενεργειών και κινητοποιήσεων που θα φέρουν αποτέλεσμα.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Πύργου Αντώνης Καράμπελας επεσήμανε πως χρειάζεται η απόφαση να είναι κοινή. Με την παράταξή του να στηρίζει οποιαδήποτε δράση. Παράλληλα, κατάθεσε πρόταση ψηφίσματος.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τόνισε πως «πρέπει να πάμε στην Αθήνα και να πάρουμε δεσμεύσεις».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Πύργου Κώστας Νικολούτσος στάθηκε ιδιαίτερα στην επικοινωνιακή τακτική που απαιτείται σε πανελλαδικό επίπεδο. «Να τους χαλάσουμε τη μανέστρα επικοινωνιακά», τόνισε.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ήλιδας Δημήτρης Κράλλης κατάθεσε ψήφισμα. Με το οποίο κατήγγελλε ως προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για την αρπαγή των τμημάτων. Ενώ επέρριψε ευθύνες στους κυβερνητικούς βουλευτές Α. Νικολακόπουλου και Δ. Αυγερινοπούλου, εξήρε τη στάση του Κ. Τζαβάρα τον οποίο προέτρεψε να ανεξαρτητοπηθεί για να ταρακουνηθεί η κυβέρνηση.

Η Μαρία Μπίλια ζήτησε τη συνδρομή φοιτητών και των γονέων τους στον αγώνα. Ενώ η Ζωή Αναστασοπούλου τόνισε πως χρειάζεται πολιτική αντιμετώπιση σε μια πολιτική απόφαση.

Ο Παναγιώτης Μπράμος πρότεινε η Περιφέρεια να κατευθύνει τους χρηματικούς πόρους που θα αφαιρέσει από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Προς την ίδρυση μη κρατικού Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, με παρουσία μόνο σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Πύργου Χάρης Μιχαλακόπουλος πρότεινε κλείσιμο στις εισόδους του Νομού, στην Εφορία και στα γραφεία κομμάτων και βουλευτών που θα ψηφίσουν την κατάργηση των Τμημάτων. Ενώ παράλληλα να κηρυχτούν ανεπιθύμητα όλα τα κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου Νίκος Θεοδώρου τόνισε πως η παράταξη Καννή θα στηρίξει ότι αποφασιστεί προτρέποντας τους Δήμαρχους, τους βουλευτές και τον Αντιπεριφερειαρχη να πάρουν επάνω τους τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Στο τέλος της συνεδρίασης μετά από κοινή πρόταση Λυμπέρη και Αντωνακόπουλου αποφασίστηκε η επίσκεψη στο γραφείο της κ. Κεραμέως και οι υπόλοιπες κινήσεις. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ