Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟυδέν νεώτερον… για το Πάτρα –Πύργος

Ουδέν νεώτερον… για το Πάτρα –Πύργος

Καμία ουσιαστική απάντηση από Κ. Μητσοτάκη και Κ. Καραμανλή για τον αυτοκινητόδρομο

Ουδέν νεώτερον για το έργο του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα  – Πύργος. Πριν από δύο χρόνια σύμφωνα με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε προτεραιότητα τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.  Από τις 13 Ιουνίου, όπου ο Κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην πόλη του Πύργου μέχρι και σήμερα έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια. Δύο χρόνια απραξίας, που οδηγούν σε απομόνωση της Ηλείας, γεγονός που καυτηριάστηκε και κατά την διάρκεια της σύσκεψης που έγινε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στον χώρο του πρώην εργοστασίου Ξυστρή.

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών Κωνσταντίνου Καραμανλή οι εργολαβίες που ήταν σε εξέλιξη «πάγωσαν» , ενώ στην συνέχεια διαλύθηκαν προκειμένου το έργο να προχωρήσει ως ενιαίο…. Το έργο όχι απλά δεν προχώρησε, αντίθετα μάλιστα δεν έχει υλοποιηθεί ούτε ένα μέτρο από τον αυτοκινητόδρομο από την ημέρα της διάλυσης των εργολαβιών.  

Δύο χρόνια μετά και καμία επίσημη απάντηση δεν υπάρχει για το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες στον δρόμο καρμανιόλα. Κατά την παρουσία του στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να κάνει δηλώσεις για την έναρξη του έργου. Ακόμα και μετά την συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την αρμόδια επίτροπο Βεστάγκερ δεν ανακοινώθηκε κάποια θετική εξέλιξη όσο αφορά το έργο του αυτοκινητοδρόμου. Και κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, δεν δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με το εάν υπάρχουν εξελίξεις για το δρόμο Πατρών- Πύργου και σαφώς δεν δόθηκαν χρονοδιαγράμματα για την έναρξη υλοποίησης του έργου, γεγονός που γεννά αιτιολογημένα ανησυχία.

Τα «ήξεις αφήξεις»

Την Δευτέρα ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής, κατά την τοποθέτηση του στην Βουλή, μετά από επίκαιρη ερώτηση την οποία είχε καταθέσει  ο Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, δεν έδωσε συγκριμένες απαντήσεις όσο αφορά το έργο. Για μία ακόμα φορά ο υπουργός Υποδομών περιορίστηκε σε αοριστολογίες χωρίς να απαντά στα ερωτήματα τα οποία τέθηκαν και είχαν να κάνουν με την έναρξη των εργασιών.

 Μάλιστα ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι υπάρχει ζήτημα για το εάν θα πρέπει να αναμένουμε την τελική γνωστοποίηση – Notification της Ε.Ε. ή θα μπορούσε η χώρα μας να προχωρήσει τις διαδικασίες του έργου. «Υπάρχει ζήτημα σχετικά με το αν θα περιμένουμε το τελικό Notification ή όχι. Αυτό συζητάμε με την κα. Βεστάγκερ, αυτό της έθεσε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο ομιλών» υπογράμμισε ο Κ. Καραμανλής ενώ συμπλήρωσε «Της εξηγήσαμε ότι σε αυτό το έργο θρηνούμε πολλές ζωές κάθε χρόνο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων βοηθώντας  να επανεκκινήσουμε το έργο. Περιμένουμε το τελικό «πράσινο φως» για να ξεκινήσουμε. Το τελικό χρονοδιάγραμμά μας παρά την κρίση του κορωνοϊού, δεν έχει μεταβληθεί». Ο χρόνος όμως κυλά εις βάρος της Ηλείας και των πολιτών χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα το πότε και το εάν τελικά θα ξεκινήσει το έργο!.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ