Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜήνυση για απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη

Κατατέθηκε στο Α.Τ. Ζαχάρως μετά από σοβαρό  επεισόδιο εντός του δημαρχείου!

«Μήλον της έριδος»  η εκμίσθωση η καντινών στην παραλία  Γιαννιτσοχωρίου

Μήνυση  για απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη υπεβλήθη  στο Α.Τ. Ζαχάρως, μετά από επεισόδιο που έγινε εντός του  δημαρχείου με αφορμή την εκμίσθωση καντινών  στην παραλία του Γιαννιτσοχωρίου.

Το συμβάν  έγινε  με «πρωταγωνιστές» δύο ενδιαφερόμενους  για την εκμίσθωση καντινών και ξαπλώστρων στην εν λόγω παραλία. Παρουσία  εμπλεκόμενων αντιδημάρχων, καθώς και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης   κ. Χρ. Γιαννόπουλου, οι οποίοι έκπληκτοι παρακολούθησαν τα όσα διαδραματίστηκαν  εντός του δημαρχείου Ζαχάρως.

Μετά το επεισόδιο ο ένας εκ των  ενδιαφερόμενων πήγε στην Αστυνομία. Όπου υπέβαλλε μήνυση, εις βάρος του δεύτερου με τις παραπάνω κατηγορίες.

Εκ μέρους της Δ.Α. Ζαχάρως το θέμα που δημιουργήθηκε αποδίδεται στο Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Όπου πριν την εφαρμογή του προβλεπόταν η λειτουργία δύο καντινών στην περιοχή.

Φέτος ωστόσο, μετά την ισχύ του Π.Δ.,  προβλέπεται  η λειτουργία  μίας καντίνας. Ενώ από την Πολεοδομία έγινε αλλαγή των  συντεταγμένων προκειμένου  να λειτουργήσει και 2η καντίνα στην παραλία.

Ωστόσο εκ μέρους της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, έγινε παροχή γνώμης προς το δήμο Ζαχάρως. Για την εκμίσθωση με δημοπρασία για τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων στην περιοχή. Στην οποία σημειώνεται ότι «η θέση «Τσιλιβίτα». Όπως αυτή προσδιορίζεται από τις συντεταγμένες που έχετε αποστείλει με το σχετικό έγγραφό σας. Είναι σε διαφορετική θέση απέχοντας κατά πολύ από αυτή που είχατε δημοπρατήσει τα προηγούμενα χρόνια Προτείνεται ο επανέλεγχος των συντεταγμένων για πιθανά λανθασμένο εντοπισμό. Σε διαφορετική περίπτωση η Υπηρεσία μας δεν έχει αντίρρηση  για την νέα θέση  εφόσον δοθεί νέο όνομα,  για την αποφυγή παρερμηνειών στον  εντοπισμό – προσδιορισμό της θέσης με βάση την ονομασία».

Για το συγκεκριμένο θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ζαχάρως κ. Φώτης Αλεξανδρόπουλος  υπογράμμισε στην «ΠΡΩΤΗ» πως «ο δήμος προσπαθεί με νηφαλιότητα  να αντιμετωπίσει το θέμα που έχει προκύψει λόγω των περιορισμών που θέτει το Π.Δ.»

Η «ΠΡΩΤΗ» εξάλλου απευθύνθηκε στον κ. Γιαννόπουλο που ήταν παρών στο περιστατικό. Ο οποίος τόνισε ότι «θα πρέπει να προχωρήσει  η διαδικασία της εκμίσθωσης. Κι εν συνεχεία θα αναζητήσουμε  ευθύνες  σχετικά με το πώς  φτάσαμε ως εδώ».

Να τονιστεί ότι το ζήτημα της εκμίσθωσης πρόκειται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  του δήμου  Ζαχάρως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ