Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΞεκινούν ανένδοτο από σήμερα Αντωνακόπουλος-Λυμπέρης

Ξεκινούν ανένδοτο από σήμερα Αντωνακόπουλος-Λυμπέρης

Συγκέντρωση στις 20:00 στο Πάρκο Ξυστρή

Κάλεσμα στον λαό της Ηλείας και στους θεσμικούς φορείς- Δήμαρχος Πύργου: «Επιτέλους πρέπει να μιλήσει και ο λαός»

Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την αρπαγή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων «εγκαινιάζουν» σήμερα από κοινού οι Δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας.

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος και ο Γιάννης Λυμπέρης απευθύνουν κάλεσμα στον λαό της Ηλείας και στους θεσμικούς φορείς, για να συγκεντρωθούν απόψε στις 8 το βράδυ στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο.  Μια συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του νέου μηχανογραφικού οι δύο Δήμαρχοι βρίσκονται σε συνεχή επαφή ώστε να διοργανώσουν αποφασιστικές κινητοποιήσεις τόσο για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, όσο και για τα υπόλοιπα μείζονα ζητήματα του Νομού.  «Την Δευτέρα δίνουμε την πρώτη απάντηση…», είπαν από κοινού. Και έτσι ξεκινούν από σήμερα ανένδοτο αγώνα.

Η απόφαση αυτή συγκεκριμένα οριστικοποιήθηκε μετά από τις συνεχείς, τα τελευταία 24ωρα, επικοινωνίες των δύο δημάρχων, με αφορμή την δυσάρεστη εξέλιξη οι δύο Σχολές – Πύργου και Αμαλιάδας – να εξαιρεθούν από τα μηχανογραφικά.

Οι δύο δήμαρχοι διεμήνυσαν ότι «τη Δευτέρα, σύσσωμοι, ο Ηλειακός λαός, και οι θεσμικοί φορείς του Νομού, θα πρέπει να δώσουν ηχηρή απάντηση στην Κυβέρνηση, στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την απαξίωση της Ηλείας και στο επίπεδο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την στιγμή, που όπως τόνισαν, η Ηλεία σε όλους τους τομείς, όπως Υγεία, κατασκευή Αυτοκινητόδρομου, κ.τ.λ., βρίσκεται σε τέλμα!».

Επίσης, Π. Αντωνακόπουλος και Γ. Λυμπέρης επεσήμαναν ότι δεν θα αφήσουν να «περάσει έτσι», μια ακόμη απόφαση απαξίωσης της Ηλείας, προαναγγέλλοντας μια σειρά κινητοποιήσεων και μετά τη συγκέντρωση αυτή στον Πύργο.

«Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Σε δήλωσή του στην «ΠΡ ΩΤΗ», αναφορικά  με τις δυσμενείς εξελίξεις γύρω από τις πανεπιστημιακές σχολές και τη σημερινή συγκέντρωση, ο Δήμαρχος Πύργου τόνισε τα εξής:

«Θεωρώ όχι απλά ως συμπεριφορά τακτικής τη συγκέντρωση  στο πάρκο Ξυστρή, αλλά την  πλέον κορυφαία απόδειξη  συνολικής διαφωνίας σε όλα αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας τα  τελευταία χρόνια. Με τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι  να είναι  αυτό, όπως αποκαλύφθηκε κι  ενώ εμείς το είχαμε τονίσει εξαρχής, της μεθοδευμένης και καλά σκηνοθετημένης στέρησης συνολικά  στην Ηλεία  πανεπιστημιακής σχολής. Είναι θέμα των πόλεων, αλλά κυρίως  του  Νομού συνολικά. Είναι απαράδεκτη, περιφρονητική, απαξιωτική και καταδικαστική η συμπεριφορά για την Ηλεία. Επιτέλους πρέπει να μιλήσει και ο λαός. 

Και ο λαός θα μιλήσει μετά από πρόσκληση των εκλεγμένων του στην αυτοδιοίκηση . Αυτός ο λαός μας εξέλεξε και τον καλούμε σε έναν κοινό αγώνα. Οι απαντήσεις ότι όταν τους καλείς πριν, άστο θα το λύσουν και δεν έρχονται, όταν τους καλείς μετά,  άστο είναι αργά, κάποιοι έχουν θεωρητικοποιήσει  την πολιτική τους τεμπελιά. Αλλά δεν λύνονται τα θέματα έτσι. Το λέω για έναν μικρό αριθμό που έχει υιοθετήσει αυτή την άποψη.  Εντάξεις ας πάμε στο Κατάκολο να αυτοκτονήσουμε όλοι μαζί.  Η Δημοκρατία είναι θέμα αγώνα  και παρουσίας. Ας ξεσηκωθούν κάποιοι, ας ξεκολλήσουν από τους καναπέδες. Νομίζω ότι αυτοί είναι λίγοι, αλλά συγχρόνως είναι αρκετοί για να δημιουργούν συγχύσεις και προβλήματα. Εδώ και τώρα να αποδείξουμε εάν αξίζουμε , εάν όντως μπορούμε και υπάρχουμε.  Ή πως δε ζούμε σε παραισθήσεις ότι είμαστε κάποιοι, ενώ δεν είμαστε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ