Συγκεντρώθηκαν πάνω από 40 σακούλες με πλαστικά απορρίμματα

Καθαρίστηκε η παραλία του Κατακόλου

Δήμαρχος Πύργου:  “Η καθαριότητα είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους”

Ακόμη μία πολύ επιτυχημένη δράση καθαρισμού στην παραλία του Κατακόλου πραγματοποιήθηκε. Εχθες το πρωί από τον Δήμο Πύργου σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες. Με τη συμβολή της υπηρεσίας Καθαριότητας, Πρασίνου και του  Γραφείου Εθελοντισμού. Οι παραλίες σε Αντλιοστάσιο, Καβούρι, Λέτρινα και Κυανή Ακτή, απαλλάχτηκαν από σημαντικό όγκο σκουπιδιών, φερτών υλικών και κυρίως πλαστικών.

Δεκάδες εθελοντές όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής καθαρίζοντας από νωρίς όλα τα παραπάνω σημεία. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, ήταν το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου. Ο σύλλογος Νέων Καταραχίου, ο Σύλλογος Φίλων Μουριάς καθώς και ο εθελοντικός σύλλογος του Άγιου Ηλία. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η  εταιρεία Mediterre-Ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος συνέβαλε ουσιαστικά. Καθώς έκανε μια σημαντική δωρεά σε υλικό για τον εν λόγω καθαρισμό. Μια  χορηγία που θα συνεχιστεί για όλες τις δράσεις οι οποίες θα

πραγματοποιηθούν έως το τέλος του 2021.

Παρών για άλλη μια φορά ήταν και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Που έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλους τους πολίτες για να διατηρηθούν οι παραλίες του δήμου καθαρές.” Η καθαριότητα είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Σήμερα καθαρίζουμε την παραλία από οτιδήποτε έχει βγάλει η θάλασσα με τον κυματισμό της αλλά στην πραγματικότητα οι άνθρωποι τα έχουν “στείλει” στη θαλασσα και πρέπει εμείς οι ίδιοι να τα μαζέψουμε. Πλησιάζει η θερινή περίοδος και πρέπει οι παραλίες μας να είναι καθαρές. Όλο το χρόνο επιβάλλεται να έχουμε καθαρές παραλίες αλλά ιδιαίτερα όταν θα έρθουν παιδιά να παίξουν ή άτομα της τρίτης ηλικίας. Και το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι καλό αλλά και η υγειονομική κατάσταση να είναι η πρέπουσα” δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος και ευχαρίστησε με τα πιο θερμά όλα όλους τους εθελοντές και κυρίως την εταιρεία  Mediterre-Ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος για την πολύ σημαντική χορηγία.

Τις ομάδες των εθελοντών καθώς και την εταιρεία  Mediterre-Ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος ευχαρίστησε θερμά και ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος, ανανεώνοντας το ραντεβού όλων για νέο καθαρισμό παραλίας, την επόμενη Κυριακή 23 Μαίου στις 8.00 π.μ. με τόπο συνάντησης τις εκβολές του Αλφειού στο Επιτάλιο.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ