Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπί τάπητος τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Πύργου

Επί τάπητος τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Πύργου

Κεκλεισμένων των θυρών η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ι. Κωτσιόπουλου και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ι. Καρβέλη

Προχωρά η προκήρυξη τεσσάρων Παθολόγων ιατρών Επιμελητών Α με κίνητρα για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου

Πολύωρη σύσκεψη στο Νοσοκομείο Πύργου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί. Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου και τους διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη. Σκοπός της χθεσινής πολύωρης σύσκεψης ήταν να αναζητηθούν οριστικές λύσεις στα μείζονα προβλήματα. Τα οποία έχουν δημιουργηθεί μετά και τις παραιτήσεις των τριών Παθολόγων ιατρών.

Στην σύσκεψη η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών παρευρέθηκαν τα μέλη της Διοίκησης του ΓΝ Ηλείας. Ο καθηγητής Παθολογία – Λοιμοξιολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γώγος αλλά και η ομάδα του Οργανισμού Διαχείρισης και Ποιότητας των Νοσοκομείων.

«Γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια για να δοθούν λύσεις υπό την μορφή κινήτρων. Ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον και να προσελκύσουμε Παθολόγους ιατρούς στο Νοσοκομείο Πύργου. Έχω ήδη προετοιμάσει την επαναπροκήρυξη  μονίμων θέσεων ιατρών για το νοσοκομείο του Πύργου. Πρόκειται για τέσσερις θέσεις  Παθολόγων με βαθμό Επιμελητή Α. Έως ότου βγει η προκήρυξη εμείς συνεχίζουμε με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν θα αφήσουμε το νοσοκομείο χωρίς ιατρούς. Είναι αναγκαστική η μετακίνηση υπό της παρούσες συνθήκες τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η προκήρυξη έχει ήδη σταλεί ήδη στο Υπουργείο και έχει τεθεί και θέμα κινητροδότησης». Υπογράμμισε μιλώντας στην «Πρώτη» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την παραίτηση και την αποχώρηση των τριών Παθολόγων ιατρών από το Νοσοκομείο του Πύργου, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Αλεξόπουλος δίνει καθημερινά την δική του μάχη εξυπηρετώντας τόσο την Παθολογική Κλινική όσο και τους ασθενείς των επειγόντων περιστατικών αλλά και τους νοσηλευόμενους στις κλινικές covid-19 με την στήριξη συναδέλφων του Παθολόγων ιατρών οι οποίοι μετακινούνται από τα νοσοκομεία της Πάτρας. Ωστόσο ακόμα και η προσωρινή λύση της μετακίνησης ιατρικού προσωπικού δεν είναι πάντα αποδοτική,  με αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρχουν πολύωρες αναμονές ασθενών και να δημιουργούνται και εντάσεις, ενώ καθημερινό φαινόμενο αποτελεί η διακομιδή ασθενών με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προς τα Νοσοκομεία της Πάτρας.

Επόμενος στόχος είναι υπάρξει ενδιαφέρον προκειμένου να καλυφθούν οι τέσσερις θέσεις που επαναπροκηρύχτηκαν από Παθολόγους ιατρούς, στόχος ο οποίος φαντάζει περισσότερο εφικτός από τη στιγμή που το ίδιο το υπουργείο Υγείας θα δώσει κίνητρα για την κάλυψη των θέσεων αυτών.

Λίγο μετά τις 5:00 χθες το απόγευμα αναχώρησαν από το Νοσοκομείο Πύργου οι μετέχοντες στην ευρεία σύσκεψη που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ