Home Επικαιρότητα Αυξάνονται οι «αποδράσεις» από τη Δομή Φιλοξενίας της Μυρσίνης

Αυξάνονται οι «αποδράσεις» από τη Δομή Φιλοξενίας της Μυρσίνης

0

30 μετανάστες είχαν φύγει μέχρι χθες

30 συνολικά είναι οι μετανάστες που είχαν φύγει από τη Δομή Φιλοξενίας της Μυρσίνης, τουλάχιστον μέχρι χθες.  Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυρσίνης κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος:

«Οι πρόσφατα αφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες από Καλαμάτα και θετικοί στον κορωνοϊό αυξήθηκαν και είναι πλέον 24. Όμως στη σημερινή καταμέτρηση απουσίαζαν 30 άτομα, δεν υπήρχαν στη Δομή και τα κρούσματα έγιναν 17.

Εξετάστηκαν και οι παλιοί πρόσφυγες και βρέθηκαν όλοι αρνητικοί. Επειδή ανησυχούμε όλοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, επικοινώνησα και πάλι με την Εισαγγελία Αμαλιάδας και εξέθεσα το πρόβλημα της επιτήρησης και η απάντηση ήταν ότι το προηγούμενο γραπτό αίτημά μου έχει προωθηθεί στην Ελληνική Αστυνομία.

Επίσης επικοινώνησα με υψηλόβαθμο Διευθυντικό Στέλεχος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδιο για τη Δομή της Μυρσίνης και η απάντηση ήταν η ίδια, ότι έχει ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ και ότι η επιτήρηση από ιδιωτική μονάδα φύλαξης είναι χρονοβόρας διαδικασίας η έγκριση και ότι η μεταφορά των προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα αδύνατη, γιατί δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Μόλις πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση θα απομακρυνθούν.

Αγαπητοί συμπολίτες η κατάσταση είναι δυσάρεστη και δεν διαφαίνεται άμεση λύση. Ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας παρακολουθώντας στενά το θέμα».

Exit mobile version