Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΞεκινάει η συγκομιδή των πρώιμων καρπουζιών

Ξεκινάει η συγκομιδή των πρώιμων καρπουζιών

Στα τέλη της εβδομάδας από την περιοχή της Τριφυλίας

Το επόμενο διάστημα  θα ξεκινήσει η συγκομιδή των μεγάλων ποσοτήτων και στην Ηλεία

Από τέλος της εβδομάδας ξεκινά η συγκομιδή των πρώιμων καρπουζιών με χαμηλή κάλυψη στην περιοχή της Τριφυλίας, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται στα τέλη Μαΐου και στην Ηλεία. 

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, επεσήμανε στον ΑγροΤύπο ότι «έχει αρχίσει από την προηγούμενη  Πέμπτη η συγκομιδή καρπουζιών στα θερμοκήπια της περιοχής. Από το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή πρώιμων καρπουζιών με χαμηλή κάλυψη. 

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν πολύ καλές και βοήθησαν την καλλιέργεια. Έχουμε μια πολύ καλή χρονιά τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά για τα καρπούζια της Τριφυλίας. Πρέπει από την πλευρά τους οι παραγωγοί να προσέξουν τα κριτήρια ωριμότητας. 

Στην περιοχή καλλιεργούνται περίπου 6.000 στρέμματα. Η φετινή παραγωγή υπαίθριου καρπουζιού αναμένεται να κυμανθεί από 40 μέχρι 42 χιλιάδες τόνους».

Όπως δηλώνει ο παραγωγός καρπουζιού της περιοχής, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, «η ζήτηση είναι μεγάλη αυτή την εποχή στην εγχώρια και διεθνή αγορά και σε αυτό βοηθάει και ο καλός καιρός και το άνοιγμα της εστίασης. Στην περιοχή αυτή την εποχή συγκομίζονται τα καρπούζια του θερμοκηπίου. Οι τιμές κυμαίνονται στα 50 λεπτά το κιλό.

Προς το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσει η συγκομιδή των πρώιμων  καρπουζιών με χαμηλή κάλυψη στην περιοχή. Στα πρώιμα θα είναι λίγο μειωμένη η παραγωγή. Φέτος όμως έχουμε μια πολύ καλή ποιότητα και ωρίμανση και αυτό οφείλεται στις καλές καιρικές συνθήκες που υπήρξαν.

Είμαστε η μόνη περιοχή της Ελλάδας που θα βγάζουμε στην εγχώρια και ξένη αγορά υπαίθρια καρπούζια. Μετά τις 25 Μαΐου θα ξεκινήσει η συγκομιδή των μεγάλων ποσοτήτων στην περιοχή μας και από την Ηλεία».

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Μαλάμος, παραγωγός πρώιμου καρπουζιού στην περιοχή των Φιλιατρών, δήλωσε τα εξής: «ο καιρός όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει βοηθήσει και φέτος θα έχουμε μια πολύ καλή παραγωγή και ποιότητα καρπουζιών. Ελπίζουμε να συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες για να υπάρξει μια καλή ζήτηση στην αγορά».  

Ο κ. Άγγελος Κοροβίλας, παραγωγός από τα Φιλιατρά, ανέφερε ότι «έχουμε μια καλή ποσοτικά και ποιοτικά χρονιά φέτος στα καρπούζια. Από τα τέλη της εβδομάδας θα ξεκινήσει δυνατά η συγκομιδή. Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε πως θα κινηθούν οι τιμές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ