«Ο δρόμος προς το Βορρά περνά από το λιμάνι»

Ο δήμαρχος Πύργου στην εκπομπή «Συνδέσεις» της  ΕΡΤ1,  για τη νέα ταινία που θα  γυριστεί στο Κατάκολο

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Συνδέσεις» φιλοξενήθηκε χθες  ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Σε ζωντανή σύνδεση από το λιμάνι του Κατακόλου μίλησε στους οικοδεσπότες της εκπομπής Κώστα Παπαχλιμίντζο και Αλεξάνδρα Καϋμένου. Για τα γυρίσματα της ταινίας «TotheNorth» του Ρουμάνου σκηνοθέτη MihaiMincan που ξεκινούν σύντομα (το αργότερο μέχρι τέλος της εβδομάδας) στην περιοχή.

 «Το λιμάνι μας εκτός από τα πρώτα σε κρουαζιέρα στη χώρα έχει γίνει πόλος έλξης διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών» τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος, καθώς η εν λόγω ταινία είναι η δεύτερη που γυρίζεται στο Κατάκολο μέσα σε λίγους μήνες. Ο δήμαρχος Πύργου έδωσε όλα τα στοιχεία της ταινίας «TotheNorth» , η οποία αποτελεί μια συμπαραγωγή Ρουμανίας, Ελλάδας, Γαλλίας και Βουλγαρίας.  Μάλιστα από ελληνικής πλευράς συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ. Ενώ την εγχώρια παραγωγή υπογράφει η εταιρία StudioBauhaus με παραγωγό των Κωνσταντίνο Βασίλαρο.  Πρόκειται για μια ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν τη δεκαετία του ’90 μετά την πτώση του κομμουνισμού στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Η ιστορία εμπνέεται από γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1996. Κι αφορούν στην περίοδο που υπήρξε μεγάλο μεταναστευτικό κύμα από τις χώρες αυτές προς τις ΗΠΑ  και τον Καναδά.

Η προηγούμενη ταινία

Ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε επίσης και στην προηγούμενη ταινία που γυρίστηκε στο Κατάκολο και συγκεκριμένα στη θρυλική θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση «ChristinaO». Την χολιγουντιανή υπερπαραγωγή “Triangle of Sadness” του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, σουηδού σκηνοθέτη RubenÖstlund με πρωταγωνιστή τον διεθνούς φήμης ηθοποιό WoodyHarrelson. Μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξή τους στις «Συνδέσεις» πλάνα της ταινίας «έντυναν» το όλο θέμα.

Παράλληλα ενημέρωσε τους οικοδεσπότες και τους τηλεθεατές ότι την Μ. Εβδομάδα γυρίστηκε μια μικρού μήκους ταινία, Αυστριακής παραγωγής στις εκβολές του Αλφειού ενώ τις επόμενες ημέρες πολυεθνική εταιρεία θα γυρίσει το διαφημιστικό σποτ γνωστού εμπορικού προϊόντος. Γεγονός που προκάλεσε τα πολύ θετικά σχόλια του παρουσιαστή Κώστα Παπαχλιμίντζο, ότι για να βρίσκεται στις προτιμήσεις η περιοχή μας αυτό «σημαίνει ότι οι άνθρωποι βρίσκουν αυτό που ψάχνουν, το περιβάλλον την ομορφιά, τους ανθρώπους, την φιλοξενία την βοήθεια των υπηρεσιών, τις υποδομές κ.α»

Εκτός από την αίγλη που προσδίδουν τέτοιες παραγωγές στην περιοχή, ο δήμαρχος Πύργου υπογράμμισε και την οικονομική διάσταση των εγχειρημάτων, καθώς σύντομα θα επιβιβαστούν γύρω στα 60 άτομα για τις ανάγκες της ταινίας.«Δίνουν μια ζωντάνια στην περιοχή. Το έχουμε ανάγκη,  ειδικά στη χώρα μας ο τουρισμός είναι καθοριστικής σημασίας τομέας.Η χώρα έχει υποδομές αρκεί να τις επικοινωνήσουμε σωστά. Και η τέχνη είναι ο πιο γνήσιος τρόπος να επικοινωνήσεις τα στοιχεία που έχεις ως πολιτισμός και ως φύση».

Τέλος ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε εν συντομία σε ιστορικά στοιχεία του λιμανιού και απηύθυνε πρόσκληση τόσο προς τους τηλεθεατές όσο και τους οικοδεσπότες να επισκεφτούν την περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ