Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε τεντωμένο σχοινί η λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου

Σε τεντωμένο σχοινί η λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου

Εντάσεις προκαλεί η πολύωρη αναμονή των ασθενών

  • Καθημερινό φαινόμενο οι διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία της Πάτρας

Σε τεντωμένο σκοινί φαίνεται ότι ακροβατεί η λειτουργία του νοσοκομείου Πύργου, μετά και την παραίτηση των τριών παθολόγων ιατρών. Ασθενείς αναγκάζονται να παραμένουν στα επείγοντα του νοσοκομείου έως και έξι ώρες. Ενώ ιδιαίτερα πιεστική φαίνεται ότι είναι η κατάσταση και στην Παθολογική κλινική αλλά και στις κλινικές covid-19. Όπου ο μοναδικός που μπορεί πλέον να δίνει εξιτήρια είναι ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Αμαλιάδας κ. Αλεξόπουλος που έχει μέχρι σήμερα σηκώσει και το μεγαλύτερο βάρος της νοσηλείας των ασθενών στο Νομό. Παρά τα μέτρα προσωρινής στήριξης του Νοσοκομείου Πύργου από την 6η ΥΠΕ τα προβλήματα παραμένουν. Καθώς πριν από μερικές μέρες γιατρός που αναμενόταν από την Αχαΐα για να καλύψει το ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Πύργου, δεν εμφανίστηκε. Με αποτέλεσμα το βάρος να πέσει και πάλι στον διευθυντή της Παθολογικής Αμαλιάδας. Αλλά και σε ομάδα μη ειδικευμένων ιατρών που καλείται να καλύψει τα κενά που έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Πύργου μέρα με την ημέρα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται διακομιδές ασθενών προς την Πάτρα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ηλείας είναι ότι μόλις μέσα σε ένα 24ωρο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από πέντε διακομιδές ασθενών προς νοσοκομεία της Αχαΐας.

Δεν είναι μόνο η Παθολογική η οποία φαίνεται να προκαλεί «πονοκέφαλο» στο νοσοκομείο του Πύργου. Πριν από μερικές ημέρες ασθενείς οι οποίοι είχαν κλείσει επανεξέταση στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Πύργου με ορθοπεδικούς ιατρούς έμειναν να περιμένουν για ώρες. Στο τέλος αναγκάστηκαν να φύγουν καθώς υπήρξε ανακοίνωση ότι οι ορθοπεδικοί βρίσκονταν στο χειρουργικό. Με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εξέταση των εξωτερικών- προγραμματισμένων ραντεβού. Όπως είναι λογικό και σε αυτή τη περίπτωση δημιουργήθηκε ένταση. Καθώς οι ασθενείς είχαν μείνει σε αναμονή για αρκετές ώρες έως ότου ενημερωθούν ότι θα πρέπει να κλείσουν νέο ραντεβού για εξέταση.

Οι εντάσεις τόσο μεταξύ ασθενών και ιατρών (σ.σ. κυρίως λόγω των πολύωρων αναμονών), αλλά και μεταξύ των ιατρών αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο…. Τόσο η 6η ΥΠΕ όσο και το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να διασφαλίσουν την στελέχωση του νοσοκομείου Πύργου με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό. Προκειμένου και οι εντάσεις να πάψουν να υφίστανται – κατ επέκταση και η ταλαιπωρία των ασθενών. Αλλά και να μειωθούν οι διακομιδές των ασθενών προς νοσοκομεία όμορων περιοχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ