«Το L.M. Village δεν είναι Πόλη-Κράτος»

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώνει σχετικά με τη Δομή Προσφύγων του L.M. Μυρσίνης

Καταλογίζει μηδενική ενημέρωση, προς όλους του «υπεύθυνους-ανεύθυνους» παράγοντες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Μηδενική ενημέρωση σχετικά με το θέμα της έλευσης των προσφύγων από τη Καλαμάτα στη Μυρσίνη. Καταλογίζει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης προς όλους του «υπεύθυνους-ανεύθυνους» παράγοντες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και ενόχληση της. Προς όλους τους «υπεύθυνους-ανεύθυνους» παράγοντες που εμπλέκονται στη Δομή προσφύγων του L M Μυρσινης, για την μηδενική ενημέρωση ακόμα και σήμερα. Σχετικά με το θέμα της έλευσης των προσφύγων από τη Καλαμάτα.

Η Δημοτική Αρχή ουδέποτε έλαβε επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικής Μετανάστευσης. Αλλά ούτε και από τον Διοικητή του LM Village κ. Μοράντ Ν.

Οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από τη Καλαμάτα στη Δομή της Μυρσίνης, κατέφθασαν εν κρυπτώ. Χωρίς κανείς να γνωρίζει τον αριθμό, την εθνικότητα, και πολύ δε περισσότερο ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες ήταν αποδεδειγμένα φορείς του κορωνοιού.

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά όλο το Δήμο μας οι «ανεύθυνοι υπεύθυνοι» θεώρησαν πως δεν οφείλουν καμία απολύτως ενημέρωση. Σε μια τόση δύσκολη συγκυρία που καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να προστατευθεί η υγεία των  Συνδημοτών μας από τον κορωνοϊό.

Η  Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το γεγονός, καταβάλει προσπάθειες σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, και τον ΕΟΔΥ. Προκειμένου να προασπίσουμε την υγεία των Συνδημοτών μας, και να τεθεί η Δομή σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας. Για όσο καιρό θα υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα εντός αυτής.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η Δομή τελεί υπό καθεστώς επίταξης από το Υπουργείο Εσωτερικής Μετανάστευσης. Κι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από αυτό, σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Δομής.

Επίσης θα έπρεπε να είχε υπάρξει ενημέρωση για το λόγο που επιλέχθηκε η Δομή της Μυρσινης για τη μεταφορά των προσφύγων. Καθώς και με ποια υγειονομικά πρωτόκολλα θα γινόταν η μεταφορά τους. Κι όχι να αναζητούμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας που βρίσκονται οι πρόσφυγες. Αφού κάτι τέτοιο είχε ήδη προαποφασιστεί μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικής Μετανάστευσης και Διοικητή της Δομής του L M.

Τέλος πρέπει όλοι να κατανοήσουν πως ο Δήμος στηρίζει αρκετές λειτουργίες του L M και δεν αποτελεί Πόλη- Κράτος όπως ίσως να θεωρούν κάποιοι.

Ο Δήμος Ανδραβιδας- Κυλλήνης προασπίζοντας την υγεία των Συνδημοτών μας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό, καθώς και τον ΕΟΔΥ. Λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να υπάρξει αυστηρή καραντίνα στο χώρο της Δομής. Επίσης να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ