Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τις ημερομηνίες κλειδιά για το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων ανακοίνωσε χθες ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για «βήματα-ανάσες». Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, γνωστοποίησε την χαλάρωση περιοριστικών μέτρων στον Πολιτισμό, ανακοινώνοντας το άνοιγμα μουσείων, θερινών σινεμά και ανοικτών θεάτρων. Συγκεκριμένα:

– 14 Μαΐου: Ανοίγουν τα μουσεία, βάσει υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

– 17 Μαΐου: Λειτουργία ωδείων με αναλογία 1:1

– 21 Μαΐου: Ανοίγουν θερινά σινεμά και κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με ποσοστό 75%.

– 28 Μαΐου: Συναυλίες -Ζωντανό θέαμα – ακρόαμα σε υπαίθριους χώρους. Αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία. Η πιθανότητα αύξησης της πληρότητας στο 75% θα επανεξεταστεί σε συνάρτηση με την συνεχή διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.

Ανοίγουν σήμερα οργανωμένες παραλίες

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι από αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες, ενώ μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Τη Δευτέρα τα σχολεία

Την Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν δημοτικά σχολεία και γυμνάσια με βεβαίωση αρνητικού self test για μαθητές, καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη. Από τις 17/5 ανοίγουν, επίσης, και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Την ίδια μέρα επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ