Ενέδρα θανάτου στη Ζάκυνθο

Η ενέδρα θανάτου στήθηκε σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία της Ζακύνθου, του ξενοδόχου Διονύση “Ντίμη” Κορφιάτη, ο οποίος δέχτηκε καταιγισμό πυρών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε με μακρύκαννο όπλο, πιθανόν με καλάσνικοφ.

Η φονική επίθεση έγινε στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά στο κέντρο της Ζακύνθου, δίπλα από το θωρακισμένο όχημα του θύματος.Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε πάει σε λογιστικό γραφείο στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου για να συζητήσει την ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Και ενώ έβγαινε από το γραφείο για να κατευθυνθεί στο θωρακισμένο αμάξι του, δέχτηκε τους πυροβολισμούς που έκοψαν το νήμα της ζωής του.Πέρυσι τον Ιούνιο, είχε στηθεί η πρώτη ενέδρα αλλά σ’ αυτήν έπεσε νεκρή η 37χρονη σύζυγός του, που ήταν η συνοδηγός στο σκουτεράκι που οδηγούσε ο Κορφιάτης στη θέση Λιθακιά. Απ’ τα πυρά είχε τραυματιστεί σοβαρά και ο επιχειρηματίας αλλά γλίτωσε ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία, σε αντίθεση με την γυναίκα του που άφησε την τελευταία της πνοή στο σημείο του εγκλήματος.

Ντυμένοι αστυνομικοί 

Ήταν Ιούνιος του 2020 όταν ο Ντίμης Κορφιάτης και η σύζυγος του γίνονταν στόχος επίθεσης από δυο άτομα που τους πλησίασαν ντυμένοι αστυνομικοί. 

Οι δυο δράστες επιτέθηκαν στο ζευγάρι, με τη γυναίκα να σκοτώνονται επί τόπου και τον σύζυγό της να τραυματίζεται πολύ σοβαρά. 

Το παρελθόν του Κορφιάτη είχε απασχολήσει τότε τις αρχές, αφού εκεί είχαν αναζητήσει τα αίτια της αιματηρής επίθεσης. 

Ο επιχειρηματίας είχε στο παρελθόν απασχολήσει για ναρκωτικά και μαστροπεία, ενώ είχε εκτίσει ποινή 4 ετών Απ’ όταν αποφυλακίστηκε δεν απασχόλησε τις Αρχές.

Φήμες που είχαν κυκλοφορήσει πριν από χρόνια στη Ζάκυνθο ήθελαν 54χρονο να είχε βοηθήσει τις αρχές του νησιού για την εξιχνίαση ληστείας σε βάρος επιχειρηματία το καλοκαίρι του 2016 με λεία μισό εκατομμύριο ευρώ, όπου μάλιστα φέρεται να είχε παρουσιαστεί ως μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ