Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικά«Έφυγε» ο δικηγόρος Πανάγος Κλημαντήρης

«Έφυγε» ο δικηγόρος Πανάγος Κλημαντήρης

Θλίψη  σε συγγενείς και φίλους  στην περιοχή Ζαχάρως, αλλά  και γενικότερα

Είχε πλούσια νομική, πολιτική αλλά και κυνηγετική δραστηριότητα

Τη  θλίψη  σε συγγενείς και φίλους στην Ηλεία αλλά και γενικότερα, σκόρπισε ο θάνατος του γνωστού δικηγόρου Πανάγου Κλημαντήρη από τα Ροδινά Ζαχάρως. Ο οποίος «έφυγε» το Μ. Σάββατο  από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο εκλιπών υπηρέτησε  με μεγάλο ζήλο και ικανότητα για πολλές δεκαετίες  το δικηγορικό λειτούργημα. Κάτι που μετέδωσε στα δύο παιδιά του Μιλτιάδη και Αλέξανδρο, Που  ακολουθούν  με επιτυχία το δρόμο  που χάραξε ο πατέρας τους  στη δικηγορία.

Ταυτόχρονα ο  Π. Κλημαντήρης  για πολλά χρόνια είχε ενεργή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα  του τόπου μας, έχοντας  σημαντικές γνωριμίες αλλά και προσωπικές σχέσεις με πρωτοκλασάτα  στελέχη στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως  οι  Γ. Γεννηματάς, Κ. Γείτονας, Γ.Χαραλαμπόπουλος κ.α.

Επίσης είχε μεγάλη εκτίμηση και στον  δικηγορικό αλλά και δικαστικό κλάδο  της χώρας, όπου ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός.

Μια από τις μεγάλες του αγάπες εξάλλου ήταν  και το κυνήγι,  έχοντας μάλιστα διατελέσει στο παρελθόν  γενικός  γραμματέας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συμβάλλοντας με τις  άριστες νομικές γνώσεις του στην αντιμετώπιση  σοβαρών θεμάτων που  απασχολούσαν την  πατροπαράδοτη δραστηριότητα.

Μέχρι και τις προ κορωνοϊού απαγορεύσεις, έκανε κυνηγετικές εξορμήσεις στα σημεία που μεγάλωσε και αγαπούσε ιδιαίτερα.

Τα τελευταία χρόνια ο Πανάγος, όπως τον γνώριζαν όλοι στην περιοχή της Ζαχάρως,  ασχολούνταν  με  τα κοινά στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας τη μεγάλη συμβολή αλλά και ικανοποίηση να δει το γιο του Μίλτο να εκλέγεται  δημοτικός σύμβουλος στο δήμο.

Επίσης  ως άνθρωπος της «παλιάς κοπής», που δυστυχώς σπανίζουν πλέον στις ημέρες μας,  ήταν μοναδικός και στις παρέες τόσο στα στέκια της ευρύτερης περιοχής Ζαχάρως, όσο και στο  σπίτι του στα Ροδινά,  το οποίο καμάρωνε και για τη μοναδική του θέα σε μεγάλη ακτίνα στο Ιόνιο Πέλαγος…

Αλλά και στο πανηγύρι του χωριού, καλούσε πολλούς φίλους αλλά και φορείς, που τιμούσαν  τη συντροφιά αλλά και  τον …οίνο, που με μοναδική μαεστρία  δημιουργούσε και εμφιάλωνε ο ίδιος!

Η κηδεία του Παν. Κλημαντήρη, που τον τελευταίο μήνα αντιμετώπισε προβλήματα με το αναπνευστικό,  έγινε την Τρίτη του Πάσχα στη γενέτειρά του.

Η «ΠΡΩΤΗ» εκφράζει  τα θερμά συλλυπητήρια  στα παιδιά και τη σύζυγο του 81χρονου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ