Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕμβόλια: Ανοίγει η πλατφόρμα για 45 έως 49

Εμβόλια: Ανοίγει η πλατφόρμα για 45 έως 49

Οι νέοι αγκάλιασαν την «Ελευθερία»

Ανεβάζει και άλλο ταχύτητα η επιχείρηση «Ελευθερία», με την ανταπόκριση των νέων της ηλικιακής ομάδας 30-39. Αλλά και των 40-44, που σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό να είναι εντυπωσιακή. Τη σκυτάλη για το «χτίσιμο» της ανοσίας παίρνουν πλέον και οι πολίτες 45-49 ετών. Με την σχετική πλατφόρμα να ανοίγει αύριο, Μεγάλο Σάββατο, και για τους οποίους θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια.

Χαρακτηριστικό είναι πως χθες, Μ. Πέμπτη, καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών με 66.210. Ενώ όπως έχει ήδη διαμηνυθεί, αναμένονται και νέες εμβολιαστικές γραμμές. Προκειμένου να «τρέξει» ακόμη πιο γρήγορα η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού.

Με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα, οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και αύριο, Μ. Σάββατο, καθώς επίσης και από την Δευτέρα του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που ανακοινώνονται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 3.097.693 εμβολιασμοί. Οι 2.153.570 έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση, ενώ 944.123 έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

emvoliasmoi-30-apriliou.jpg

Τη χαρά του για τους νέους που εμβολιάζονται εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

«Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνο έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι» τόνισε ο συνομιλώντας με τους πολίτες που περίμεναν στο χώρο αναμονής και πρόσθεσε πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το εμβόλιο που κάνουμε γρηγορότερα».

«Βλέπω μία πολύ καλή δυναμική και κυρίως από τις νεότερες ηλικίες, που είναι πολύ ενθαρρυντικό, και βέβαια από τον Ιούνιο και πέρα ουσιαστικά δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων» επισήμανε ακόμα.

Εντός Μαΐου θα εμβολιάζονται πλέον όλοι οι πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών. Ενώ η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 30 πρόκειται να ανοίξει τον Ιούνιο.

Σημειώνεται πως από τις 15 Μαΐου πρόκειται να αρχίσει πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού των κατάκοιτων πολιτών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson για το οποίο υπάρχει επάρκεια, όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

πηγη: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ