Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Ποδαρικό» στο λιμένα Κατακόλου από το Costa Luminosa στις 21 Μαΐου

«Ποδαρικό» στο λιμένα Κατακόλου από το Costa Luminosa στις 21 Μαΐου

Αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη της κρουαζιέρας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος έως την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου και την Ηλεία και κατ επέκταση και στο λιμάνι Κατακόλου. Στις 21 Μαΐου αναμένεται να αφιχθεί το Costa Luminosa της Costa Cruises. Που εδώ και χρόνια «τιμά» με την παρουσία της. Το επίνειο του Πύργου πραγματοποιώντας δεκάδες αφίξεις κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο λιμάνι του Κατακόλου, κορωνοϊού επιτρέποντος, αναμένεται να δέσουν περισσότερα από 140 κρουαζιερόπλοια. Τα οποία θα μεταφέρουν μικρότερο αριθμό επισκεπτών, ακολουθώντας τις διεθνής οδηγίες που υπάρχουν για την πανδημία.

Στην επίσημη καταγραφή που έχει ήδη σταλεί από τις εταιρείες προς τους συναρμόδιους φορείς, υπάρχουν καταγεγραμμένες 121 αφίξεις. Ενώ το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών ήδη έχει αυξηθεί κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να προστεθούν ακόμα 22 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων. Ο αριθμός των αφίξεων είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Αφού οι τουριστικοί πράκτορες θεωρούν σχεδόν βέβαιο. Ότι το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για διακοπές θα αυξηθεί, το επόμενο διάστημα.

«Χρυσοί» μήνες

Δεδομένου ότι κατά το προηγούμενο έτος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού η κρουαζιέρα απώλεσε πάνω από το 90% του έργου της. Οι εταιρείες προσπαθούν να καλύψουν φέτος μέρος του χαμένου εδάφους χρονιά.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο μήνας Μάης θα κυλήσει σχετικά υποτονικά για το επίνειο του πύργου. Καθώς αναμένονται να αφιχθούν μόλις πέντε κρουαζιερόπλοια, ωστόσο οι «χρυσοί» μήνες για το Κατάκολο φαίνεται να είναι ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος αλλά και ο Οκτώβριος. Όπου αναμένεται να υπάρξουν περισσότερες από είκοσι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων ανά μήνα. Χαρακτηριστικό της αυξημένης ζήτησης που υπάρχει είναι ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ακόμα και τρείς αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, διαφορετικών εταιρειών την ίδια μέρα.

 Αυτό το οποίο ωστόσο προκαλεί εντύπωση είναι ότι ακόμα και σήμερα έχει διατηρηθεί ενεργό το ενδιαφέρον των εταιρειών κρουαζιέρας. Ακόμα και για τον Δεκέμβριο του 2021(!)

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία Costa  αναμένεται να καταγράψει την τελευταία για το 2021. Στις 26 Δεκεμβρίου όπου είναι προγραμματισμένη η άφιξη του Costa Deliziosa.

Η επιστροφή της κρουαζιέρας

Η χώρα μας δε μοιάζει να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αφενός χάρη στη δημιουργία του «τριγώνου» κρουαζιέρας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Κι αφετέρου χάρη στο επιτυχημένο περσινό πείραμα των TUI και MSC. Οι οποίες πραγματοποίησαν μεμονωμένες κρουαζιέρες χωρίς κρούσματα.

Τα προγράμματά τους, έχουν ωστόσο ανακοινώσει μέχρι στιγμής 6 εταιρείες με την πλειονότητα αυτών να ξεκινούν λίγο μετά την επίσημη έναρξη της σεζόν στις 14 Μαΐου και να επεκτείνονται μέχρι και τον Οκτώβριο. Ωστόσο μια ομαλή καλοκαιρινή πορεία θα μπορούσε να οδηγήσει στην επέκτασή τους και μέχρι το τέλος του 2021.

Μόλις στις 16 Απριλίου με δημοσίευσή της στην σελίδα της στο Facebook η TUI Cruises ανακοίνωσε ότι ξεκινούν τα ταξίδια προς την Ελλάδα. Αρχής γενομένης από τις 13 Μαΐου. Ειδικότερα το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 5» θα πραγματοποιεί επταήμερες ή δεκατετραήμερες κρουαζιέρες. Που θα ξεκινούν από τον Πειραιά ή από το λιμάνι του Ηρακλείου για τα ελληνικά νησιά (Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο) και το Κατάκολο. Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα περιλαμβάνει κρουαζιέρες που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τον Ιούνιο. Το αμέσως επόμενο διάστημα όμως αναμένονται οι ανακοινώσεις και για τους υπόλοιπους μήνες.

Ένα ευρύ πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινώσει για φέτος το καλοκαίρι και η ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας Celestyal Cruises. Η οποία έχει μεταφέρει την έναρξη των δραστηριοτήτων της για τις 29 Μαΐου. Από τον Απρίλιο που υπολόγιζε να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες αρχικά. Η εταιρεία θα ξαναρχίσει τις δραστηριότητές της από το λιμάνι του Πειραιά με την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Ειδυλλιακό Αιγαίο» με ενδιάμεσους σταθμούς το Κουσάντασι, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, το Λαύριο, τη Μύκονο, τη Μήλο και την Κρήτη ενώ θα προσφέρει και μικρότερης διάρκειας κρουαζιέρες (τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων) που θα ξεκινούν από το λιμάνι του Λαυρίου και του Πειραιά. Η επανεκκίνηση της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, ενώ εν ευθέτω χρόνω θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα του υπόλοιπου στόλου της για το 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ