Εστίαση: SMS με κωδικό 6 για τη μετακίνηση σε καφέ και εστιατόρια

Με την αποστολή SMS θα πραγματοποιείται τελικά η μετακίνηση σε χώρους εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 στο 13033 προκειμένου να μεταβούν σε καφέ και εστιατόρια.

Επανέλαβε ότι από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενουςΔεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά.

Τα καταστήματα εστίασης και καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45. Οι πολίτες έχουν την υποχρέωση θα έχουν φθάσει στο σπίτι τους έως τις 23:00 καθώς εκείνη την ώρα αρχίσει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε σχέση με το ζήτημα των καφέ-μπαρ και άλλων θεμάτων που χρήζουν διευκρινίσεων για τη λειτουργία της εστίασης, αύριο Μ.Πέμπτη θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση για τους ΚΑΔ από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι όροι λειτουργίας της εστίασης

Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οπότε αρχίζει η λειτουργία της εστίασης, προβλέπεται ότι σε καφέ και εστιατόρια θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα ανά τραπέζι σε εξωτερικό χώρο.

Ακόμη, προβλέπεται συγκεκριμένη διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων με αποστάσεις από 90 εκατ. έως 1,8 μ. κατά περίπτωση.

Η χρήση μπαρ επιτρέπεται από τους πελάτες με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και με απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Οι χώροι εστίασης θα παραμένουν κλειστά από τις 23:00 έως τις 05:00.

Το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να πραγματοποιεί self test δύο φορές την εβδομάδα.

https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2021/04/28/263912/photos/snapshot/estiasi3-pinakas.jpg

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ