Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Η Ηλεία θα μπορούσε να είναι η εξωστρέφεια της χώρας παγκοσμίως»

«Η Ηλεία θα μπορούσε να είναι η εξωστρέφεια της χώρας παγκοσμίως»

Στον Πύργο ήλθε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος

Αναφέρθηκε στα πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν το Νομό και συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς

Σε μείζονα ζητήματα που αφορούν την Ηλεία,  αναφέρθηκε χθες κατά τον ερχομό του στην Ηλεία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυρ. Βελόπουλος, ο οποίος είχε συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς  του Νομού,  που του εξέθεσαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν  λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αρχικά ο κ. Βελόπουλος ο οποίος ήλθε στο Νομό στα πλαίσια της περιοδείας του στην Πελοπόννησο, συναντήθηκε με το δήμαρχο και παλιό γνώριμό του Πύργου Παν. Αντωνακόπουλο και στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη  τύπου  για ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

«Γνωρίζουμε ότι αυτή η περιοχή και σε επίπεδο Νομού αλλά και συγκεκριμένων  ονομασιών, θα μπορούσε να είναι η εξωστρέφεια της χώρας παγκοσμίως και αναφέρομαι στην Αρχ. Ολυμπία. Δυστυχώς δεν είναι έτσι και αυτοί είναι μια συνειδητή επιλογή των Αθηνών απέναντι συνολικά στην περιφέρεια. Είναι τραγικό οι κυβερνήσεις να μην μπορούν να κάνουν έναν δρόμο από τον Πύργο έως την Πάτρα. Δείχνει την κατάπτωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Και το χειρότερο είναι πως κάθε κυβέρνηση έχει τους δικούς της εργολάβους, όποτε αλλάζει η κυβέρνηση αλλάζουν και αυτοί. Το έργο όμως δεν προχωράει. Αυτό είναι το έγκλημα στην περιοχή. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομική πτυχή του ζητήματος σε σχέση με το δρόμο. Έχουμε θρηνήσει εκατοντάδες νεκρούς εδώ και δεκαετίες σε αυτό τον δρόμο καρμανιόλα. Είναι απίστευτη η ολιγωρία τους και επειδή εξυπηρετούν συμφέροντα, δυστυχώς δεν εξυπηρετούν το συμφέρον του πολίτη. Υπάρχουν και άλλα επιμέρους ζητήματα, ιδιαίτερα με το Νοσοκομείο όπως με ενημέρωσε ο δήμαρχος, το οποίο είναι ένα γενικότερο πρόβλημα στη χώρα μας, δεν αφορά μόνο τον Πύργο. Επειδή έχω μια ιδιαίτερη λατρεία σε σχέση με τον πρωτογενή  τομέα το πρόγραμμά μας έχει τουλάχιστον 54 σελίδες  για το πώς μπορούμε να βγούμε έξω από τη μέγγενη στηριζόμενοι σε αυτό.

Είναι αδιανόητο να κόβουν το ρεύμα στον ΤΟΕΒ γιατί  χρωστάει στη ΔΕΗ και δεν μπορούν να ποτίσουν οι αγρότες. Βέβαια υπάρχουν και άλλες παθογένειες εδώ και δεκαετίες, γιατί  η περιοχή της Ηλείας θα μπορούσε να είναι ο Νομός που παράγει οπωροκηπευτικά μαζί με την Κρήτη για όλη την Ευρώπη. Μια τεράστια έκταση κάμπου που καρπίζει η γη.  Εμείς λέμε ότι η Γεωπονική Σχολή δεν πρέπει να είναι στην Αθήνα, αλλά πρέπει να είναι στην Ηλεία, Θεσσαλία, στην Περιφέρεια. Εκεί που υπάρχουν οι αγρότες και πρέπει να γίνει μαζί τους η διασύνδεση του πανεπιστημίου. Το Αθηνοκεντρικό σύστημα έχει ρημάξει την περιφέρεια από άκρη σε άκρη. Και να πούμε ότι είμαστε το μοναδικό κίνημα που προέρχεται  και έχει έδρα  την περιφέρεια.  Πρέπει οπωσδήποτε και θα μιλήσω με τον υπουργό Γεωργίας τον κ. Λιβανό, για τις αποζημιώσεις των παραγωγών.

Εδώ με τη σταφίδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, καταστράφηκαν οι αγρότες. Πρέπει να κάνει κάτι η πολιτεία να τους βοηθήσει σύντομα, γιατί  αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα».

«Κατρακυλάει το ΑΕΠ»

Εξάλλου σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Βελόπουλος  μίλησε  για την οικονομία, επισημαίνοντας ότι κατρακυλάει διαρκώς το ΑΕΠ μας και ανεβαίνει το έλλειμμα και οδηγούμαστε  σε αλλεπάλληλα μνημόνια. «Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους ολιγάρχες, τους εργολάβους, τους ανθρώπους που κατασκευάζουν ανεμογεννήτριες. Είναι δυνατόν να στήνουν στον Επικούριο ανεμογεννήτριες. Τι κερδίζει η Ελλάδα δε μας λένε, αλλά 4-5 φίλοι τους».

Αναφερόμενος επίσης  στην πανδημία τόνισε πως «θεωρούμε ότι η τροπολόγια που έφερε η Ν.Δ., είναι ένα πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας. Το σύνταγμά μας ορίζει ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Είναι αδιανόητο  λοιπόν να νομοθετεί η κυβέρνηση ασυλία όχι μόνο των ιατρών, αλλά και γενικών γραμματέων υγείας και πολιτικών προσώπων.  Δεν μπορεί πλέον στην Ευρώπη στα Άστρα Ζένεκα  να θεωρούνται επισφαλή εμβόλια και η Ελλάδα να βάζει σε διάφορες  ηλικίες αυτά τα εμβόλια. Έπρεπε να σταματήσουν χθες. Εμείς από το Σεπτέμβριο μιλήσαμε για το Σπούτνικ που πήραν όλες οι χώρες που είναι φθηνότερο από το αμφίβολο εμβόλιο. Κάνουν μπίζνες ή είναι ανόητοι;».

Τέλος μιλώντας για την πρόσφατη συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, μεταξύ άλλων είπε:

«Είναι εθνικό έγκλημα αυτό  που έκανε ο κ. Δένδιας που για πρώτη φορά στα χρονικά  είπε αυτονόητα πράγματα. Βγήκε σε Αραβικό κανάλι και είπε ότι η Ελλάς στα επόμενα 20 χρόνια δεν πρόκειται να κάνει εξορύξεις φυσικού αερίου και πετρελαίου. Και εγώ ερωτώ τον τελευταίο Έλληνα πολίτη που ζει στην Ηλεία. Όπου στο Κατάκολο, στον Πατραϊκό και σε όλη την περιοχή εδώ υπάρχει φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Μία χώρα πτωχευμένη που οι πολίτες στενάζουν κάτω από μνημόνια και δεν έχουν χρήματα, μπορεί να έχουν χρήματα από το πετρέλαιο και βγαίνει ο υπουργός και λέει ότι δεν θα κάνει έρευνες».

Στο πέρας της συνέντευξης ο κ. Βελόπουλος, παρουσία του πολιτευτή Ηλείας Θεοδ. Βλαγκούλη και άλλων στελεχών του κόμματος,  συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών, των επαγγελματικών και άλλων παραγωγικών ομάδων που του έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ