Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτον «αέρα» βρίσκονται παιδιά και εργαζόμενοι

Στον «αέρα» βρίσκονται παιδιά και εργαζόμενοι

Λήγουν στα τέλη Αυγούστου οι μισθώσεις για τον 2ο και 3ο παιδικό σταθμό Πύργου

Λύσεις εξετάζονται από τη Δ.Α. για τη στέγασή τους σε νέους χώρους- Στο παρελθόν είχαν παρουσιαστεί ελλείψεις σε θέματα πυρασφάλειας,  αδειοδότησης κι ασφάλειας των κτιρίων…

Στον «αέρα» βρίσκεται η συνέχιση λειτουργίας  δύο παιδικών σταθμών στην πόλη του Πύργου. Για τους οποίους τα μισθωτήρια λήγουν στις 31 Αυγούστου,  με συνέπεια  δεκάδες οικογένειες αλλά και πολλοί εργαζόμενοι να είναι μετέωροι.

Πρόκειται  για το 2ο και τον 3ο παιδικό σταθμό, τους οποίους επί σειρά ετών μισθώνει ο δήμος Πύργου. Κάτι που όμως είναι αβέβαιο εάν θα συνεχιστεί, αφού από το παρελθόν έχουν επισημανθεί προβλήματα και ελλείψεις σε θέματα πυρασφάλειας – αδειοδότησης – ασφάλειας των εν λόγω κτιρίων…

Συνολικά ο δήμος Πύργου έχει υπό τη λειτουργία του πέντε παιδικούς σταθμούς. Που είναι από ένας στο Επιτάλιο και στο Καράτουλα, καθώς και τρεις στην πόλη Πύργου (1ος, 2ος και 3ος). Εκ των οποίων οι 3 πρώτοι είναι ιδιόκτητοι ενώ οι δύο τελευταίοι μισθώνονται.

Συνολικά στους δύο παιδικούς σταθμούς που λήγουν τα μισθωτήρια πηγαίνουν πάνω από 70 παιδιά. Ενώ υπηρετούν και 17 άτομα προσωπικό που βρίσκονται σε διαρκή αβεβαιότητα σχετικά με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ», εκ μέρους των αρμοδίων της διεύθυνσης Πρόνοιας του δήμου Πύργου. Έχει δοθεί εντολή να μην ληφθούν αιτήσεις στους  συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς. Γεγονός που μεγαλώνει την αβεβαιότητα των γονέων για το τι μέλλει γενέσθαι με τα μικρά παιδιά  τους.

Από την πλευρά του δήμου Πύργου εξάλλου εξετάζεται αυτή την περίοδο η εξεύρεση άλλων χώρων για τη στέγαση των δύο παιδικών σταθμών. Μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών στην περιοχή των Λαστεΐκων.

Όπως εξήγησε στην «ΠΡΩΤΗ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ανδρ. Βγενόπουλος, το θέμα θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προκειμένου να βρεθούν άλλα κτίρια που να πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, για τη στέγαση των δύο σχολείων.  

Ο σύλλογος εργαζομένων

Παρέμβαση εξάλλου για τους δύο παιδικούς σταθμούς είχε κάνει από την αρχή της θητείας της νυν  Δ.Α. Ο σύλλογος εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε επισημάνει τα εξής στο δήμαρχο κ. Παν. Αντωνακόπουλο:

«Ακόμα και να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε άδεια για τους τρεις ιδιόκτητους παιδικούς σταθμούς έως για τους άλλους δύο μισθωμένους αδύνατον. Τι γίνεται τότε; Κλείνουν οι παιδικοί, οι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο χωρίς δουλειά, χάνεται το ΕΣΠΑ. Ένα σημαντικό πρόγραμμα που χάρις σε αυτό εργάζονται έξι χρόνια οι συνάδελφοι, αγορές τροφίμων και άλλων δαπανών και το σημαντικότερο που θα πάνε 75 παιδιά στη μέση της περιόδου. Που οι γονείς τους εργάζονται και εάν υπάρξει η πιθανότητα κάποια από αυτά να φιλοξενηθούν σε Ιδιωτικούς Σταθμούς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πιστεύουμε ότι με την δικής σας πρωτοβουλία μπορούν όλα να αλλάξουν. Δείτε σοβαρά και άμεσα το θέμα, διότι ο ρόλος των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών δεν αφορά τη φύλαξη των βρεφών και των νηπίων κατά τις ώρες εργασίας των γονέων. Ούτε περιορίζεται στη στοιχειώδη προνοιακή φροντίδα όπως είναι η παροχή ενός πιάτου φαγητού. Στο πλαίσιο της διαχείρισης της φτώχειας των λαϊκών οικογενειών και των συνεπειών που έχει στα παιδιά της. Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια, είναι βασική ανάγκη πρώτα απ’ όλα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Αλλά και βασική ανάγκη της οικογένειας του νέου ζευγαριού και ιδιαίτερα της μητέρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ