Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚ. Τζαβάρας: «Να θεσπιστεί ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών των ΟΕΒ»

Κ. Τζαβάρας: «Να θεσπιστεί ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών των ΟΕΒ»

Καταθέτει άμεσα ερώτηση στoυς αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ

Τη διευθέτηση των οφειλών των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων της Ηλείας ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας. Με ερώτηση που αναμένεται να καταθέσει σήμερα (23/4) στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Επικαλούμενος δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι η φετινή αρδευτική περίοδος έχει ξεκινήσει με πάρα πολλά εμπόδια. Καθώς οι Τοπικοί Οργανισμοί Έγγειων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) του νομού έχουν συσσωρεύσει οφειλές. Που οδήγησαν τη ΔΕΗ να δώσει εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης. Με συνέπεια να μείνουν δίχως ρεύμα τα αντλιοστάσια πέντε ΤΟΕΒ στην Ηλεία.

Όπως τόνισε ο Ηλείος βουλευτής, οι διοικήσεις των Οργανισμών κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να αποπληρώσουν μέρος της οφειλής και να επανασυνδεθούν μόλις πριν από μερικές ημέρες. Ωστόσο αυτή η κατάσταση πλέον επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χρόνο. Με αποτέλεσμα να καταλήγει σε δικαστικές διενέξεις μεταξύ της ΔΕΗ και των ΤΟΕΒ.

Ο Κώστας Τζαβάρας ανέφερε πως τα χρέη τόσο του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού όσο και των ΤΟΕΒ της Ηλείας υπερβαίνουν αθροιστικά τα έξι εκατ. ευρώ. Ποσό που καθιστά επιτακτική την ανάγκη να θεσπιστεί ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση. Για την αποπληρωμή των οφειλών σε βάθος χρόνου με τριψήφιο αριθμό δόσεων. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατακόρυφα εξαιτίας της πανδημίας.

Για τον λόγο αυτό, ζήτησε τόσο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και από τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες. Προκειμένου οι ΟΕΒ να ενταχθούν σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης και να μπουν σε τροχιά οριστικής οικονομικής εξυγίανσης. Για να μην καταρρεύσει ο πρωτογενής τομέας της Ηλείας.

«Οφείλουμε να θωρακίσουμε τον πρωτογενή τομέα της Ηλείας, διότι αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Οι Οργανισμοί Έγγειων Βελτιώσεων έχουν συσσωρεύσει οφειλές. Των οποίων η αδυναμία αποπληρωμής οδηγεί κάθε χρόνο σε καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την αρδευτική περίοδο. Κατ΄επέκταση το εισόδημα των παραγωγών. Για αυτό καταθέτω άμεσα ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ζητώντας να θεσπιστεί ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των χρεών σε βάθος χρόνου», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ