Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρομήθεια ειδικής κάψουλας μεταφοράς ασθενών με κορωνοϊό

Προμήθεια ειδικής κάψουλας μεταφοράς ασθενών με κορωνοϊό

Από το Νοσοκομείο Πύργου

Στην διάθεση του νοσοκομείου Πύργου βρίσκεται από χθες ο εξειδικευμένος φορητός θάλαμος (κάψουλα) απομόνωσης και μεταφοράς ασθενών με κορωνοϊό.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του ιατρικού και του παραϊατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Πύργου σχετικά με τη λειτουργία- χρήση της ειδικής κάψουλας. Που αποτρέπει τη μετάδοση του ιού από τον ασθενή στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λειτουργώντας σε συνθήκες αρνητικής πίεσης.

Η κάψουλα έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στην αεροδιακομιδή που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικούς μήνες από την Κεφαλλονιά προς τον Άραξο και στην συνέχεια προς το Νοσοκομείο Πύργου για την νοσηλεία ενός άνδρα στην ΜΕΘ covid. Ενώ έχει ήδη χρησιμοποιηθεί και στην διακομιδή ασθενών με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Οι διακομιδές γίνονται σε φορητό θάλαμο αρνητικής πίεσης (PatientIsolationUnit ή κάψουλα), ώστε να προστατευθούν ασθενείς και νοσηλευτές.

Ερωτηθείς από την «Πρώτη» για την προμήθεια ειδικής κάψουλας μεταφοράς ασθενών, ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος υπογράμμισε: «Στην φαρέτρα του Νοσοκομείου Πύργου προστέθηκε ένα ακόμα πολύτιμο «όπλο». Ο ειδικός φορητός θάλαμος διακομιδών ασθενών με κορωνοϊό. Αποτρέπει την μετάδοση του ιού από τον ασθενή προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ενώ παράλληλα διασφαλίζει και την ασφάλεια του ίδιοι του ασθενούς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ