Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Εκστρατεία» για την προστασία των αποδημητικών πτηνών

«Εκστρατεία» για την προστασία των αποδημητικών πτηνών

Από τη Γ’ ΚΟΠ σε Ιόνιο και παραλιακές περιοχές της Ηλείας

Θηροφύλακες  βρίσκονται στα γειτονικά Στροφάδια, ενώ σήμερα για πρώτη φορά θα σταλούν δυνάμεις στο Ληξούρι

«Πανστρατιά»  για την προστασία  των αποδημητικών  και κυρίως των τρυγονιών,  έχει σημάνει  αυτή την εποχή από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, τόσο στα νησιά του Ιονίου όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας που αποτελεί το πέρασμα  πτηνών.

Ήδη εκ μέρους της Γ’ ΚΟΠ έχουν σταλεί  ομοσπονδιακοί θηροφύλακες  στα γειτονικά Στροφάδια, όπου στα παρελθόν παρατηρήθηκαν   σοβαρά κρούσματα λαθροθηρίας των αποδημητικών, ενώ σήμερα πρόκειται να ενισχυθούν οι δυνάμεις θηροφύλαξης  και στο Ληξούρι Κεφαλονιάς.

 Την ανάγκη φύλαξης  στην παραπάνω περιοχή επεσήμανε  για πρώτη φορά με έγγραφό του ο τοπικός Κυνηγετικός Σύλλογος, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ κ. Παν. Γραμματσούλιας ζήτησε τη συνδρομή της εκεί Αστυνομίας και του Δασαρχείου.

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται εξάλλου και οι κυνηγετικές οργανώσεις στην Ηλεία, δεδομένου ότι  πληθυσμοί  τρυγονιών φτάνουν μετά από το πολυήμερο ταξίδι σε παραλιακά σημεία του Νομού, έχοντας  ανάγκη από προστασία  κατά την εδώ παραμονή τους.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκαν αποδημητικά  πτηνά  σε σημεία του Ιονίου, ενώ εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες  ο ερχομός τους θα γίνει αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.

«Ιδιαίτερης σημασίας»

«Καλώ τους κυνηγούς να διαφυλάξουν  τα  αποδημητικά είδη που περνούν από την ευρύτερη περιοχή. Από την πλευρά μας εδώ και πολλά χρόνια  έχουμε αναλάβει, αποκλειστικά με δικές μας  δαπάνες, την φύλαξη των Νήσων Στροφάδων, με Ομοσπονδιακούς  Θηροφύλακες. Η φύλαξη των Νήσων Στροφάδων είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς αποτελούν ένα σημαντικό σημείο της χερσαίας μετάβασης των αποδημητικών πτηνών κατά την εαρινή τους μετανάστευση. Ταυτόχρονα φέτος προέκυψαν  πρόσθετες ανάγκες φύλαξης και σε άλλες περιοχές του Ιονίου και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά, όπου η Γ΄ΚΟΠ θα συνδράμει με δυνάμεις της. Οι κυνηγετικές οργανώσεις αποδεικνύουν έτσι έμπρακτα ότι συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία της άγριας πανίδας και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος, τηρώντας τα όσα οι Νόμοι προβλέπουν, αναδεικνύοντας τον σύγχρονο διαχειριστικό ρόλο που οι κυνηγοί σήμερα επιτελούν» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Γραμματσούλιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ