Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤετ α τετ Μητσοτάκη με Ιερώνυμο για τη λειτουργία των εκκλησιών το...

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ιερώνυμο για τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα -Επιτάφιος και Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνομιλία με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των ιερών ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ελήφθησαν αποφάσεις, έγινε απλώς μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο, καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή μετά και τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, θα επιτραπούν όλες οι θρησκευτικές τελετές (Επιτάφιος, Ανάσταση) αλλά σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικούς όρους και τήρηση όλων των μέτρων.

Ιερώνυμος: Βρήκαμε λύση ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα


Για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας με τη μορφή συμψηφισμού ώστε να μην ταραχθούν τα πράγματα και να γίνουν οι λειτουργίες του Πάσχα, έκανε λόγο αμέσως μετά, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύω ότι ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας». Για να προσθέσει: «Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Ως προς την περιφορά του Επιταφίου ο Αρχιεπίσκοπος γνωστοποίησε: «Θα γίνει γύρω από το ναό».

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ