Τουρισμός: Crash test για άνοιγμα στις 19 Απριλίου – Προτιμούν covid free νησιά

300 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες είναι ο στόχος να επισκεφθούν τη χώρα μας φέτος καθώς οι ακυρώσεις πτήσεων από Ρωσία προς Τουρκία αναθερμαίνουν το κλίμα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρώτο crash test του ανοίγματος των ελληνικών συνόρων και την υποδοχή τουριστών. «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τουρίστες για τη νέα σεζόν», αναφέρει στο OPEN TV ο επιχειρηματίας τουριστικών καταλυμάτων στην Κέρκυρα, Αλέξανδρος Μιχάλας. Από το πρωί της Δευτέρας τα ελληνικά σύνορα ανοίγουν για τους ταξιδιώτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις ΗΠΑ, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ χωρίς την επιβολή καραντίνας.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, ήδη έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις. «Για το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου δεν έχουμε κενό διαμέρισμα. Είναι όλα γεμάτα. Αυτό οφείλεται στη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο», σημειώνει ο κ. Μιχάλας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος, προσθέτει: «Υπάρχει ενδιαφέρον για το τελευταίο κομμάτι του καλοκαιριού. Ουσιαστικά, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο».https://1aa63186d2fdd2d9559b18397fe703c5.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Ιδιαίτερη προτίμηση φαίνεται να δείχνουν οι ταξιδιώτες στα covid free νησιά, όπου προχωρά η επιχείρηση «Ελευθερία». «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τα Ψαρά και τις Οινούσσες νησιά covid free», ανέφερε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού, Κωνσταντίνος Μούνδρος.

Το Σάββατο, πάντως, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού στις μικρές Κυκλάδες, όπως στη Δονούσα, στην Ηρακλιά και τη Σχοινούσα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ακολουθήσουν τα νησιάμε πληθυσμό έως 15.000 κατοίκους. «Καθοριστική για το πόσο καλά θα πάμε θα είναι η πορεία των εμβολιασμών και η ασφάλεια που θα νιώθουν οι ξένοι όταν έρχονται στην Ελλάδα», συμπληρώνει ο κ. Ζησιμόπουλος. https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599x13jrdzvgg2&playlistId=v-caq6lwg53iuh-sfhttps://1aa63186d2fdd2d9559b18397fe703c5.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Η TUI υπολογίζει να φέρει 300.000 Ρώσους τουρίστες 

Εξαιρετικά, πάντως, είναι και τα στοιχεία από την αγορά της Ρωσίας με την TUI Ρωσίας να δηλώνει έτοιμη για πτήσεις προς την Ελλάδα με στόχο να φέρει στη χώρα μας 300.000 τουρίστες, πρόθεση που έγινε γνωστή μετά την επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Τουρισμού στη Μόσχα.

Την ίδια ώρα, προσδοκία στους Ελληνες επιχειρηματίες δημιουργούν οι ακυρώσεις των Ρώσων τουριστών που είχαν προγραμματίσει διακοπές στην Τουρκία, καθώς ένας μεγάλος αριθμός εξ αυτών αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα. 

Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

Ανεξάρτητα, πάντως, με το crash test στον τουρισμό, είναι πολύ πιθανό οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα να μην ανοίξουν, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού είναι πολλά, η εικόνα στα νοσοκομεία δεν είναι και η καλύτερη και οι ειδικοί είναι διχασμένοι για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τελικές αποφάσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού θα ληφθούν αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε και ο Στέλιος Πέτσας.

πηγη: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ