Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Απαιτείται γρήγορη και δίκαιη καταγραφή των ζημιών»

«Απαιτείται γρήγορη και δίκαιη καταγραφή των ζημιών»

Επικοινωνία δημάρχου Πύργου με πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τα προβλήματα των σταφιδοπαραγωγών

Π. Αντωνακόπουλος «Οι παραγωγοί έχουν δεχτεί διπλό οικονομικό χτύπημα»

Τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει σε σταφιδοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του δήμου Πύργου, έθεσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Αντρέα Λυκουρέντζο, με τον οποίο είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο κ. Αντωνακόπουλος συγκεκριμένα  περιέγραψε την ζοφερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει το τελευταίο διάστημα οι παραγωγοί, τονίζοντας ότι απαιτείται γρήγορη και δίκαιη καταγραφή των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο.

Εξήγησε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ότι οι παραγωγοί έχουν δεχτεί διπλό οικονομικό χτύπημα, τόσο από τις δυσμενείς συνθήκες που έχει δημιουργήσει γενικότερα η κατάσταση από την πανδημία covid-19 όσο και από τα καιρικά φαινόμενα, που τους τελευταίους μήνες έχουν πλήξει σχεδόν όλες τις περιοχές του Δήμου Πύργου.

Στη συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, ο δήμαρχος Πύργου ζήτησε την άμεση καταγραφή των ζημιών από κλιμάκιο ΕΛΓΑ όπως και την καταβολή των αποζημιώσεων για τους αγρότες, καθώς η ενίσχυσή τους κρίνεται επιβεβλημένη.

Ο κ. Λυκουρέντζος από την πλευρά του, αναγνωρίζοντας τα σημαντικά προβλήματα των παραγωγών, διαβεβαίωσε τον κ. Αντωνακόπουλο πως όλες οι απαραίτητες διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα από τον Οργανισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ