Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Πολύ επικίνδυνη η κατάσταση για τους ασθενείς»

«Πολύ επικίνδυνη η κατάσταση για τους ασθενείς»

Στη Ν.Μ. Πύργου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος

*Σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό διαπίστωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ζητώντας από το υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει δίνοντας λύσεις

Για τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που καταγράφονται στο νοσοκομείο Πύργου ενημερώθηκε χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Κατά την διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στην Ηλεία. Ο Μ. Γιαννάκος συνοδευόμενος από το  Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ Κώστα Πετρόπουλο Κώστα συναντήθηκε με τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Πύργου, στην οποία παραβρέθηκαν. Ή πρόεδρος του Μαλβίνα Κερερέ, η  ταμίας  Μαρία Καλαντζή και ο  εκπρόσωπος του Νοσοκομείου στην  ΑΔΕΔΥ Αλέξη Παπαδημητρίου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πύργου. Ζητήθηκε η στήριξη της ομοσπονδίας για την επίλυση αυτών.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του ο Μ. Γιαννάκος σημείωσε: «Επισκεφτήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες) το Νοσοκομείο του Πύργου. Συζητήσαμε με τους εργαζόμενους, το Σωματείο όπως επίσης και με την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Θα ήθελα να κάνω μία έκκληση προς όλες τις αρμόδιες Αρχές να βρεθεί μία λύση. Για ένα παλικάρι  41 ετών που έχασε τη ζωή του, στο νοσοκομείο Πύργου από κορωνοϊό. Το οποίο είναι εδώ και 15 ημέρες στον νεκροθάλαμο, γιατί δεν μπορεί να βρεθεί λύση να γίνει νεκροψία (σ.σ. όπως έχει ζητήσει η οικογένεια του θανόντα). Προκειμένου να ταφεί με αξιοπρέπεια.

Αυτά δείχνουν τριτοκοσμικές εικόνες και ένα σύστημα το οποίο δεν είναι καθόλου προετοιμασμένο.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο του Πύργου δεν είναι καθόλου καλή. Δυστυχώς κινδυνεύουν οι ζωές των ασθενών. Στην Παθολογική κλινική, σε δύο κλινικές κορωνοϊού και σε μία κλινική για ύποπτα κρούσματα. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που εξετάζει παθολογικά περιστατικά υπάρχουν μόνο τρεις γιατροί. Από τους τρεις γιατρούς αυτούς, οι δύο έχουν δηλώσει ήδη παραίτηση και τις επόμενες ημέρες περιμένουν την έκδοση του ΦΕΚ.

Είναι μόνο τρεις γιατροί και δεν προλαβαίνουν. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνη αυτή η κατάσταση  για τους ασθενείς. Γι’ αυτό και εδώ, δυστυχώς η θνητότητα σε περιστατικά κορωνοϊού είναι πάρα πολύ μεγάλη. Επίσης υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην εντατική θεραπεία. Σήμερα είναι καλυμμένα τα 5 κρεβάτια από τα 7 και ταυτόχρονα υπάρχει και η γενική ΜΕΘ. Κι όλα αυτά χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ούτε ένας ειδικευμένος εντατικολόγος. Υπάρχουν γιατροί άλλων ειδικοτήτων ή κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν ειδίκευση. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει προετοιμαστεί το σύστημα. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Θα πρέπει επιτέλους η πολιτεία να σκύψει και να επιλύσει τα προβλήματα. Εδώ οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους. Βρίσκονται πάνω από το στάδιο της εργασιακής εξουθένωσης. Δεν μπορεί να κινδυνεύουν οι ασθενείς με κορωνοϊό αλλά και οι άλλοι ασθενείς επειδή δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχει προσωπικό. Είναι κρίμα από τον Θεό».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Πύργου Μαλβίνα Κερερέ υπογράμμισε: «Είχαμε μία συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ καθώς και με εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ. Θέσαμε τα προβλήματά μας, τα οποία είναι πάρα πολλά και τα οποία έχουν ενταθεί λόγω των συνθηκών της πανδημίας COVID-19. Μιλήσαμε για την σοβαρή υποστελέχωση του νοσοκομείου μας, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα πάγια προβλήματα και αιτήματα που έχουμε αναφορικά με τα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ ζητάμε να αναφερθεί  ως εργατικό ατύχημα όσοι συνάδελφοί μας πέθαναν από Covid-19. Θέλουμε ποιοτική δημόσια και δωρεάν περίθαλψη σε όλους τους συμπολίτες μας. Μαζικά δωρεάν τεστ στο σε όλο το  πληθυσμό, την ύπαρξη των απαραίτητων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Καθώς και την μονιμοποίηση του υφιστάμενο επικουρικού προσωπικού και των  συμβασιούχων του ΟΑΕΔ.

Στη συνέχεια κάναμε και μία συνάντηση με την Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας και ειδικότερα με τον διοικητή κ. Χριστόπουλο. Θέσαμε τα προβλήματά μας και ευελπιστούμε στην άμεση λύση αυτών. Όπως επίσης στην επέμβαση του υπουργείου προκειμένου να γίνει πρόσληψη άμεσα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Που έχει τόσο πολύ μεγάλη Νοσοκομείο μας».

Έως το τέλος Απριλίου

Η επίσκεψη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ουσιαστικά συμπίπτει με την αντίστροφη μέτρηση που έχει ήδη ξεκινήσει για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων με τις οποίες θα γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις των τριών Παθολόγων ιατρών που υπηρετούν στο ΓΝ Ηλείας. Ειδικότερα χθες εκτός απροόπτου ήταν η τελευταία εφημερία της Θ. Νικολοπούλου, ενώ αύριο Σάββατο είναι η τελευταία εφημερία της Ευγενίας Δρόσου,  ενώ  και η Μαρία Καλαπόδη έχει υποβάλει παραίτηση, με τον διευθυντή της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αμαλιάδας Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο να καλείται να «φυλάξει Θερμοπύλες» εν μέσω πανδημίας.

Η έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων παραίτησης των τριών Παθολόγων αναμένεται να εκδοθεί έως και το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας. Όλα δείχνουν ότι η «εβδομάδα των Παθών» για τους πολίτες της Ηλείας θα ξεκινήσει ουσιαστικά μετά την Κυριακή του Πάσχα χωρίς ακόμα κανείς να μπορεί να εγγυηθεί  την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου ακόμα και εάν από την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας αποφασίσουν τη μετακίνηση Παθολόγου ιατρού από την Πάτρα προς το Νοσοκομείο Πύργου, για την κάλυψη των εφημεριών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ