Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Ήλιδας

Σε «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Ήλιδας

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Αναμένονται τα μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα στο σημερινό ΦΕΚ

Προανήγγειλε αυστηροποίηση των ελέγχων ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρη αρχής γενομένης από τη σημερινή λαϊκή αγορά στην Αμαλιάδα

Σε «βαθύ κόκκινο» και  επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου θα βρίσκεται από τη Δευτέρα ο Δήμος Ήλιδας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Οι υπόλοιποι έξι Δήμοι της Ηλείας παραμένουν στο ίδιο επίπεδο.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, σε ότι αφορά τον Δήμο Ήλιδας, «έχει 116 ενεργά κρούσματα όταν στις 30 Μαρτίου είχε 79 (δηλαδή τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 46,83%)».

Στην χθεσινή ενημέρωση ανακοινώθηκαν νέες προϋποθέσεις για το λιανεμπόριο σε ότι αφορά τον αριθμό πελατών στα καταστήματα, ενώ από Δευτέρα (12/04) ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Έτσι σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις για την άρση περιορισμών του lockdown από Δευτέρα 12 Απριλίου θα ισχύουν τα εξής:

– Ανοιχτά καταστήματα σε Αχαΐα (με click in shop και click away, όπως δηλαδή σε όλη τη χώρα)

– Ανοιχτά καταστήματα Θεσσαλονίκη με click away

– Κλειστά καταστήματα στην Κοζάνη

– Το λιανεμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί με click away & click inside, αίρεται όμως το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πληθυσμού εμβαδού έχει ως εξής:

για επιφάνειες έως 500τ.μ.: 1 άτομο ανά 25τ.μ.

για επιφάνειες άνω των 500τμ: για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης.

Οι όποιες επιμέρους λεπτομέρειες για επιπλέον μέτρα θα αναφέρονται στο νέο ΦΕΚ που θα κυκλοφορήσει σήμερα και θα ισχύει για το διάστημα από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00.

Μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά για ένταξη του Δήμου Ήλιδας σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, τόνισε στην «ΠΡΩΤΗ» την ανάγκη να υπάρξει αυξημένη προσοχή σε όλα τα πεδία των δραστηριοτήτων, ενώ ανακοίνωσε πως πλέον οι έλεγχοι για τα μέτρα θα είναι πολύ αυστηροί, αρχής γενομένης από την σημερινή λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας.

«Το καμπανάκι ήδη χτύπησε, πρέπει να προσέξουμε!»

«Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμα φορά αυτό που λέμε εδώ και καιρό, ότι πρέπει να προσέξουμε! Τα περιστατικά ξεφεύγουν. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αυτό με τον πιο εμφατικό τρόπο. Αύριο (σ.σ. σήμερα) στη λαϊκή αγορά θα υπάρξουν πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας και ελέγχου, θα είναι εκεί και η αστυνομία και η δημοτική αστυνομία. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτοί που έχουν κρούσμα στην οικογένειά τους και να παραμένουν σε καραντίνα. Δεν πρέπει να διανοηθούν να πάνε στη λαϊκή αγορά.

Το καμπανάκι ήδη χτύπησε. Τη Δευτέρα που αρχίζουν τα μαθήματα στα λύκεια πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί, μαθητές και καθηγητές.

Χρειάζεται αυξημένη προσοχή σε όλα τα πεδία και στις δραστηριότητες, αλλά κυρίως και μεγάλη προσοχή στις οικογένειες. Οι νέοι άνθρωποι βγαίνουν, δεν τηρούν τα μέτρα και μεταφέρουν μέσα στις οικογένειές τους τον ιό. Γι αυτό και βλέπουμε τα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας να έχουν γεμίσει με οικογένειες. Αυτό είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τρίτου κύματος.

Τέλος, θέλω να τονίσω πως πέρα από τα self και τα rapid test, πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε στην εμβολιαστική διαδικασία γιατί από ότι φαίνεται αυτή είναι η μοναδική διέξοδος διαφυγής», δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο Γιάννης Λυμπέρης.

19 κρούσματα στην Ηλεία χθες

Σε ότι αφορά τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού στην Ηλεία είχαμε 19 νέα κρούσματα, ενώ σε όλη τη χώρα είχαμε 2.747. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.978 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.758 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 790 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.839 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 559 (ημερήσια μεταβολή -6.05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 522 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).

«Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτοί που έχουν κρούσμα στην οικογένειά τους και να παραμένουν σε καραντίνα», τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ