Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Καμπανάκι» για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών και στην Ηλεία

«Καμπανάκι» για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών και στην Ηλεία

Σε επιφυλακή Αστυνομία και Πυροσβεστική σε όλη τη Χώρα υπό τον φόβο επεισοδίων

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» έφτασε σήμα,  για αυξημένη περιφρούρησης των δομών στις οποίες φιλοξενούνται μετανάστες σε όλη την Ελλάδα, καθώς υπάρχει φόβος επεισοδίων. Στην Ηλεία τόσο στην δομή της Μυρσίνης όσο και στην δομή της Φιλοθέης υπάρχει ήδη η διακριτική παρουσία δυνάμεων της Πυροσβεστικής ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα στις δομές όλης της Χώρας με την διαρκή περιφρούρηση και από αστυνομικούς.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στην «Πρώτη» ότι το «καμπανάκι κινδύνου» για τις δομές έχει ήδη «ηχήσει» εδώ και μερικές μέρες, ενώ η κατάσταση συναγερμού αναμένεται να λήξει μέσα στα επόμενα 24ωρα, εάν κι εφόσον δεν επαληθευτούν οι πληροφορίες που υπάρχουν για «αναταραχές».  Οι δομές φιλοξενίας στην Ηλεία θεωρούνται από τις «ήρεμες» δομές καθώς στην Μυρσίνη φιλοξενούνται αποκλειστικά και μόνο Σύριοι μετανάστες ενώ στην δομή της Φιλοθέης φιλοξενούνται αποκλειστικά και μόνο γυναίκες και παιδιά.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται σήμα στα Αρχηγεία της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής για αύξηση της περιφρούρησης στις δομές φιλοξενίας των μεταναστών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ