Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Θα επιδοτούνται οι παραγωγοί με 80% του κόστους του προϊόντος»

«Θα επιδοτούνται οι παραγωγοί με 80% του κόστους του προϊόντος»

Δέσμευση μόνο για την αναδιάρθρωσης της κορινθιακής σταφίδας, από τον υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης

Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Σπ. Λιβανού, με εκπροσώπους της Ο.Π. Αμαλιάδας

Το θέμα της αναδιάρθρωσης της κορινθιακής σταφίδας  κυριάρχησε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν εκπρόσωποι της Ο.Π. Αμαλιάδας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κ.Σπ. Λιβανό,  ενώ όσον αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα που του τέθηκαν, δεν υπήρξαν σαφείς  απαντήσεις εκ μέρους του επικεφαλής του  νευραλγικού υπουργείου!

Στην  διαδικτυακή  σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ.κ. Χρ. Βαλιανάτος και Σωτ. Κακαλέτρης, αντίστοιχα,  ενώ «παρών» ήταν  και  ο Ηλείος  διευθυντής του  γραφείου τύπου του υπουργείου  κ. Γιώργος Κοντογιάννης.

Όσον αφορά την κορινθιακή  σταφίδα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  ανέφερε ότι έχει δοθεί το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να επιδοτούνται οι παραγωγοί με 80% του κόστους για το προϊόν, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αφού το θέμα της  αναδιάρθρωσης δεν υφίσταται εδώ και 10 περίπου χρόνια.

Ωστόσο από την πλευρά των εκπροσώπων των παραγωγών  τηρείται στάση αναμονής ενόψει της έκδοσης υπουργικής απόφασης, για ένα ζήτημα που  εκ μέρους της Ο.Π. Αμαλιάδας έχει τεθεί αλλεπάλληλες φορές στο παρελθόν, στους  προκατόχους του κ. Λιβανού.

Το υπόμνημα

 Εξάλλου σχετικά με τα υπόλοιπα  αγροτικά ζητήματα που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που εστάλη από τον περ. Ιανουάριο στο υπουργείο (τροποποίηση του Κανονισμού ΕΛΓΑ, συνδεδεμένες ενισχύσεις για τη Βιομηχανική Τομάτα, την Κορινθιακή Σταφίδα και τα Εσπεριδοειδή,  Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας Κοροίβου, υψηλό κόστος παραγωγής, δημόσια κτήματα, το ΤΕΙ Γεωπονίας κ.α.), σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη δεν υπήρξαν σαφείς απαντήσεις εκ μέρους του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αντίθετα, όπως τόνισε ο κ. Βαλιανάτος στην «ΠΡΩΤΗ», τόσο για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις τομάτας όσο και για τις κορωνοενισχύσεις, δια στόματος υπουργού αναφέρθηκε αόριστα ότι θα δοθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Επίσης αναφορικά  με το θέμα της Γεωπονικής Σχολής Αμαλιάδας, ο κ. Λιβανός παρέπεμψε στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ