Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕνεργειακή αναβάθμιση Μαθητικής Εστίας Κρεστένων

Ενεργειακή αναβάθμιση Μαθητικής Εστίας Κρεστένων

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και το ανάδοχου του έργου, προϋπ.  586.500 ευρώ

«Σάρκα και οστά» λαμβάνει το σημαντικό έργο της ενεργειακής  αναβάθμισης  δημοτικών κτιρίων  δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, μετά την χθεσινή υπογραφή της σύμβασης  μεταξύ του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου και του εκπροσώπου  της  αναδόχου εταιρείας «Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ», για την εκτέλεση του έργου.

Το έργο που είναι προϋπολογισμού 586.500 ευρώ,  περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση της Μαθητικής Εστίας Κρεστένων  κα χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΣΠΑ), της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Το έργο αφορά  συγκεκριμένα την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης μόνο στις πλευρές του κτιρίου που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στις περιβαλλοντικές συνθήκες, δηλαδή τη βόρεια και τη δυτική, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος, καθώς και θερμοϋγρομόνωση των πλακών.

 Επιπλέον περιλαμβάνει  αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου, επειδή αποτελούν σοβαρό λόγο απωλειών, καθώς και τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφωνικών συστημάτων συλλέκτη – ταμιευτήρα αποθήκευσης του ΖΝΧ, έναντι των ηλεκτρικών, για τη μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και τοποθέτηση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης του κτιρίου.  Επίσης και προμήθεια εξοπλισμού μαγειρείων.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υλοποίησης του έργου έχει καθοριστεί σε  10   μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ