Παραδίδεται στο κοινό από την ερχόμενη βδομάδα

Αυτοψία από στελέχη του δήμου Πύργου στο πάρκο ΣΠΚ

Παν.  Αντωνακόπουλος “Να γίνει ένα πάρκο αναψυχής και δημιουργικότητας”

Το Πάρκο ΣΠΚ επισκέφτηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Προκειμένου να κάνει αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού και βελτίωσης του χώρου, με πρόγραμμα να δοθεί προς χρήση στο κοινό από την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο αποσυμφόρησης των δημόσιων χώρων λόγω και της πανδημίας.

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πύργου Γιάννη Βαρελά και τους αντιδημάρχους Καθαριότητας, Πρασίνου και Πρόνοιας Νίκο Κοτσώνη, Μαρίνο Αχτύπη και Ανδρέα Βγενόπουλο αντίστοιχα. Καθώς και τον πρόεδρο του ΔΟΠΠ Χάρη Μικελόπουλο, ο κ. Αντωνακόπουλος είδε όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις που έχουν γίνει στο χώρο. Ενώ παράλληλα προγραμματίστηκαν και οι επόμενες εργασίες ώστε όλα να είναι έτοιμα σε λίγες ημέρες.

Το Πάρκο ΣΠΚ, προγραμματίζεται να λειτουργήσει από την προσεχή Τρίτη 13 Απριλίου από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ. Ενώ ο χώρος θα φυλάσσεται από προσωπικό του Δήμου.

“Είναι ένας όμορφος πολυχώρος που προσφέρεται για πολίτες όλων των ηλικιών. Έχει ησυχία, και αυτονομία. Προβαίνουμε στις απαραίτητες βελτιώσεις των υποδομών, όπως διορθώσεις ξυλοκατασκευών και άλλες.

Η Πολιτική Προστασία θα πλύνει και θα απολυμάνει το χώρο και παράλληλα θα κάνουμε όλες τις εργασίες που χρειάζονται ώστε να γίνει πιο όμορφος και πιο καθαρός. Η απόδοση του Πάρκου ΣΠΚ στο κοινό, έχει σχέση και με την πανδημία. Αποφεύγεται ο συγχρωτισμός με το να έχουν οι πολίτες πολλές επιλογές στην πόλη. Και η πόλη έχει πράσινο, θέλει και άλλο βέβαια, και σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε μαζί με την υπηρεσία Καθαριότητας, Πρασίνου και διαχείρισης Αστικών χώρων. Ώστε να κάνουμε την πόλη πιο λειτουργική, πιο φιλική, πιο οικολογική” δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Η ασφάλεια του χώρου

Αναφερόμενος στην ασφάλεια του χώρου, ο δήμαρχος Πύργου μίλησε για την οργανωμένη φύλαξή του. Καθώς τα προηγούμενα χρόνια το πάρκο είχε μετατραπεί σε χώρο παραβατικότητας. “Είναι γνωστό ότι το πάρκο ΣΠΚ τα προηγούμενα χρόνια δυστυχώς ήταν ένας χώρος παραβατικότητας. Για την ασφάλεια των πολιτών και κυρίως των παιδιών, αφού θα παραμένει ανοιχτό για πολλές ώρες. Έπειτα θα κλείνει στις 21.00 το βράδυ και θα υπάρχει φύλαξη όλες αυτές τις ώρες με βάρδιες.

Δεν θα το αφήσουμε να εκπέσει όπως παλαιότερα, που ήταν κι αυτός ένας βασικός λόγος που έκλεισε. Θέλουμε να είναι ένα πάρκο αναψυχής, χαράς και δημιουργικότητας των ανθρώπων και όχι ένα πάρκο όχλησης και παθογενειών”.

-Μάλιστα, όπως τόνισε, υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια περαιτέρω χρήσης του πάρκου, καθώς όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, εκεί θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις.

“Εδώ μπορούν να γίνουν πολύ όμορφες εκδηλώσεις. Είναι ένας όμορφος χώρος που προσφέρεται για πολλές δράσεις. Μπορεί να μην έχει πολύ “βιτρίνα” αλλά όταν μπαίνει κάποιος μέσα αντιλαμβάνεται αμέσως την επίδραση που έχει πάνω στο να ηρεμεί ο άνθρωπος και να έχει μια φυσική ενσυναίσθηση ότι βρίσκεται μακριά από το πολύβουο κέντρο”.

Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για την αναπαλαίωση του παρακείμενου κτηρίου του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού ΣΠΚ έτους 1882 (Υπνωτήριο του ΟΣΕ).

“Το κτήριο αυτό έχει μεγάλη ιστορική και αρχιτεκτονική αξία. Έχουν εγκριθεί οι μελέτες και είμαστε σε αναζήτηση χρηματοδοτικού πλαισίου στήριξης των εργασιών και νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακοινώσουμε σε πιο πρόγραμμα θα ενταχθεί. Είναι ένα κτήριο που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, έχει γνωρίσει για τόσα χρόνια την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των αρχών της περιοχής. Όπως δυστυχώς όλος ο Πύργος έχει βιώσει ανάλογη αδιαφορία”…

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ