Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Έμφραγμα» στο νοσοκομείο Πύργου

«Έμφραγμα» στο νοσοκομείο Πύργου

Ασθενείς σε αναμονή λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας

Με αρκετή υπομονή κλήθηκαν να οπλιστούν οι ασθενείς οι οποίοι έφτασαν στο Νοσοκομείο Πύργου τη Δευτέρα προκειμένου να εξεταστούν. Αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έμειναν στην αναμονή για περισσότερες από έξι ώρες. Ενώ με τον κόσμο να αυξάνει διαρκώς η κατάσταση γινόταν ακόμα χειρότερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» η Παθολόγος η οποία εφημέρευε στο Νοσοκομείο Πύργου βρισκόταν στην κλινική για επισκεπτήριο. Καθώς μόνο στην Παθολογική Κλινική, στο τμήμα υπόπτων περιστατικών covid-19 αλλά και στις δύο κλινικές covid-19 νοσηλεύονται περισσότεροι από εκατό ασθενείς. Οι οποίοι χρήζουν ιατρικής φροντίδας, με αποτέλεσμα να κατέβει στον χώρο του ισογείου στις 8:00 περίπου το βράδυ.

Την ίδια στιγμή δεκάδες ασθενείς βρισκόντουσαν στον χώρο τόσο των επειγόντων όσο και έξω από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο –κουβούκλειο- όπου προσέρχονται οι ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα κορωνοϊού.

Η αυξημένη προσέλευση ωστόσο ασθενών προκάλεσε και την κινητοποίηση της διοίκησης του Γ.Ν.  Ηλείας που κλήθηκε να δώσει άμεσες λύσεις με στόχο την εξυπηρέτηση όλων εκείνων που ιδιαίτερα υπομονετικά ανέμεναν Παθολόγο ιατρό. Με απόφαση του Διοικητή επιστρατεύτηκε ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Αλεξόπουλος, ο οποίος αν και δεν εφημέρευε, κλήθηκε να συνδράμει, όπως άλλωστε κι άλλα μέλη του προσωπικού τα οποία εκείνη την ώρα δεν εργάζονταν.

Ασφυκτική ήταν η πίεση και χθες στο Νοσοκομείο Πύργου με πολλούς ασθενείς να προσέρχονται με συμπτώματα κορωνοϊού και θετικά rapid test. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι και οι δύο κλινικές covid-19 παρέμειναν γεμάτες από συμπολίτες μας που χρίζουν νοσηλείας.

Αυξημένα τα κρούσματα στην Ηλεία

Συνολικά 46 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες στην Ηλεία από τον ΕΟΔΥ, ενώ Πανελλαδικά ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 4.309 εκ των οποίων

30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 281.570 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94

θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.773 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ