Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα63χρονη από την Ηλεία καταγγέλλει θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

63χρονη από την Ηλεία καταγγέλλει θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Τι επεσήμανε η Γαρυφαλιά Καπετάνη στο LIVE NEWS του Mega

Ένα περιστατικό θρόμβωσης που ενδέχεται να συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά δεν εξετάστηκε ποτέ από τις αρμόδιες αρχές αποκαλύπτει το LIVE NEWS.

Υποβασταζόμενη από τον γιο της, η Γαρυφαλιά Καπετάνη μετά βίας σηκώνεται από τον καναπέ. Καθώς οι γιατροί διέγνωσαν -τέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με Astra Zeneca- θρόμβωση στο κάτω άκρο.

«Τι χρωστάω τώρα που είμαι σε αυτή την κατάσταση που εγώ δεν είχα πρόβλημα στη ζωή μου ποτέ» σημειώνει μιλώντας στο LIVE NEWS η κυρία Γαρυφαλλιά Καπετάνη.

Στις 31 Μαρτίου, η 63χρονη προσήλθε στο νοσοκομείο του Πύργου για να εμβολιαστεί με σκεύασμα της Astra Zeneca.

«Η μητέρα μου σαν νομοταγής πολίτης και αυτή με όλα αυτά που ακούει φοβήθηκε, να προστατεύσει εμάς, το εαυτό της… Έκλεισε ραντεβού και πήγε να το κάνει η γυναίκα» ανέφερε η κόρη της 63χρονης Κωνσταντίνα Καπετάνη.

Τα πρώτα συμπτώματα δεν άργησαν να φανούν. Από την 1η κιόλας μέρα ένιωσε ατονία, μούδιασμα στα χείλη και άλγος στ’ άκρα που την οδήγησε εκ νέου στο νοσοκομείο.

«Της κάνανε κάποιο triplex, είδανε ότι έχει κάνει θρόμβωση στο κάτω άκρο, στο ένα της πόδι, της δώσανε μία αγωγή και τη διώξανε. Της δώσανε μία φαρμακευτική αγωγή η οποία θα κάνει ενέσεις αντιθρομβωτικές» πρόσθεσε η Κωνσταντίνα Καπετάνη.

Η 63χρονη Κωνσταντίνα σήμερα έχει πάντα δίπλα της τις αντιπηκτικές ενέσεις που της συνταγογράφησαν. Στο άκουσμα της ιατρικής γνωμάτευσης, η ίδια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

«Φοβήθηκα, έκλαιγα, ζήτησα στο γιο μου να γυρίσουμε σπίτι. Παίρνω την κόρη μου με ρωτάει μα καλά δεν σου είπαν τίποτα να συμπληρώσεις; όχι τίποτα» πρόσθεσε η κυρία Καπετάνη.

Η κόρη της 63χρονης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε ο ΕΟΦ για το περιστατικό. «Η κυρία που ήτανε στο εμβολιαστικό κέντρο μου είπε ότι έπρεπε να γίνει κάποια κίτρινη κάρτα, και της λέω και γιατί δεν το κάνατε; Μου λέει “δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς, πρέπει ο πολίτης να το κάνει”. “Τι λέτε κυρία μου;” λέω, Εγώ μπήκα και διάβασα ο πολίτης έχει δικαίωμα να το κάνει, ο γιατρός έχει υποχρέωση να το κάνει» τόνισε.

Όπως καταγγέλλουν στο LIVE NEWS, παρότι η 63χρονη ενημέρωσε τους γιατρούς πως είχε εμβολιαστεί 4 ημέρες πριν από την εμφάνιση της θρόμβωσης, οι γιατροί δεν συμπλήρωσαν, ως όφειλαν, την κίτρινη κάρτα ώστε να ενημερωθεί ο ΕΟΦ.«Τους είπα έχω αυτό κι αυτό. Δεν μου είπε κανένας τίποτα. Δεν μου είπε κανένας για κίτρινη κάρτα. Τίποτα» υπογράμμισε.

«Δύο πράγματα μπορώ να υποθέσω, ή ότι θέλανε να το αποκρύψουνε, ή ότι δεν ξέρουν να κάνουνε καλά τη δουλειά τους και δεν είναι σωστά εκπαιδευμένοι και ενημερωμένοι για το τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις» σημείωσε η κόρη της 63χρονης για τη στάση των γιατρών, ενώ σε επικοινωνία που είχε το LIVE NEWS με τη διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου, δεν θέλησε να προβεί σε καμία δήλωση, παραπέμποντας μας στον ΕΟΦ που είναι αρμόδιος για ύποπτα περιστατικά θρομβώσεων.

ΠΗΓΗ: megatv.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ