Περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο διαδίκτυο

Έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα και στην Ηλεία

Κυρίως αφορούν χακαρισμένο πορνογραφικό υλικό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Περιστατικά  σεξουαλικής παρενόχλησης  στο διαδίκτυο, τα οποία συνοδεύονται από χακαρισμένο πορνογραφικό υλικό, παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Ηλείας.

Τα περιστατικά κυρίως αφορούν γυναίκες, οι οποίες  διαπιστώνουν  με δυσάρεστη έκπληξη να αποστέλλονται σε γνωστά τους πρόσωπα βίντεο με σκληρό  πορνογραφικό υλικό,  που φέρονται να είναι «πρωταγωνίστριες»!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση  γυναίκας με υψηλή μόρφωση   σε τοπική κοινότητα του Νομού, η οποία αντελήφθη να έχει σταλεί σε φιλικά ή  γνωστά προς αυτήν πρόσωπα ανάρμοστο υλικό με το οποίο δεν έχει καμία σχέση, αφού αποτελεί  αντικείμενο μοντάζ, κάτι που συχνά γίνεται πλέον στο διαδίκτυο…

Παρόμοια γεγονότα έχουν συμβεί στο παρελθόν και σε άλλα άτομα, είτε με τη μορφή πορνογραφικού υλικού, είτε με απειλητικά και υβριστικά μηνύματα.

Σύμφωνα με μελέτη από το Κέντρο Ερευνών Pew, οι περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις παρενόχλησης συμβαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα. Αν και οι άνδρες δέχονται επίσης διαδικτυακή παρενόχληση – στην οποία περιλαμβάνονται βρισιές, χλευασμός, αλλά και απειλές για σωματική βία – η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες δέχονται σεξουαλική παρενόχληση δύο φορές περισσότερο από τους άνδρες στο διαδίκτυο.

Επί πλέον, οι περισσότερες από τις μισές γυναίκες ηλικίας 18-29 ετών αναφέρουν ότι τους έχουν στείλει σεξουαλικά άσεμνες εικόνες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Πάντως σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι προκειμένου οι γυναίκες να υπερασπίζουν και να προστατεύουν τον εαυτό τους, αλλά και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την σεξουαλική παρενόχληση, τόσο εντός όσο και εκτός του διαδικτύου.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ