Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΛιμάνι Παλουκίου: Ένας διαχρονικός παραλογισμός…

Λιμάνι Παλουκίου: Ένας διαχρονικός παραλογισμός…

Κάθε χρόνο οι επαγγελματίες αλιείς βιώνουν την ίδια ταλαιπωρία που τους στερεί το μεροκάματο

Ζητούν  να «προχωρήσει» η αρχική μελέτη για την οριστική λύση του προβλήματος που πάνω από μια 15ετία κάθε χειμερινή περίοδο

Ένα παραλογισμός που συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Οι επαγγελματίες αλιείς του Παλουκίου γίνονται κάθε χρόνο θεατές στο ίδιο έργο, λόγω της μη ορθής υλοποίησης μιας μελέτης που χρονολογείται από το 1986!

Κάθε χειμώνα και για περίπου 4 μήνες ξεκινά η ταλαιπωρία, καθώς δε μπορούν να εξέλθουν ή να εισέλθουν τα σκάφη, λόγω της κλειστής διόδου από την μεταφερόμενη – από τα κύματα – άμμο. Το πρόβλημα απασχολεί χρόνια τους ιδιοκτήτες των ελλιμενιζόμενων σκαφών και κυρίως τους αλιείς που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή με τα καΐκια τους. Σχεδόν κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε συχνά χρονικά διαστήματα καθαρισμός στο δίαυλο στην είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου και πάλι από την αρχή…  Το αποτέλεσμα όμως είναι να μένουν χωρίς μεροκάματο οι αλιείς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ζητάμε να υλοποιηθεί η αρχική μελέτη, να ολοκληρωθεί το έργο!», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων κ. Γεράσιμος Κρινάς. 

Οι αλιείς ζητούν να γίνει άμεσα η εκβάθυνση του διαύλου, ως προσωρινή και επείγουσα λύση και ταυτόχρονα να «προχωρήσει» η σχετική μελέτη για την οριστική λύση του προβλήματος που πάνω από μια 15ετία κάθε χειμερινή περίοδο, «αποκλείει» τους ψαράδες από το μεροκάματο.

Διαχρονικά, οι δημοτικές αρχές Ήλιδας δαπανούν δέκα φορές το χρόνο από 10.000 ευρώ, φτάνει ο καθαρισμός σε κόστος τις 100.000 ευρώ, θα μπορούσε να υλοποιηθεί η αρχική μελέτη, που ζητούν οι αλιείς.

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε τα καΐκια, δεν μπορούμε να δουλέψουμε για να ζήσουμε. Γίνονται χρόνιες ενέργειες για αυτό το θέμα και δεν έχει επιλυθεί. Ζητάμε από την Πολιτεία να λυθεί αυτό το πρόβλημα μόνιμα. Δεν πάει άλλο. Πως θα ζήσουμε;…», δηλώνει ο κ. Κρινάς.

Η αρχική μελέτη και η υλοποίηση του έργου διαφέρουν όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς.

Ζητάμε από την Πολιτεία να λυθεί αυτό το πρόβλημα μόνιμα. Δεν πάει άλλο. Πως θα ζήσουμε;…», τονίζουν οι αλιείς του Παλουκίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ