Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔύο θάνατοι στο νοσοκομείο Πύργου από κορωνοϊό

Δύο θάνατοι στο νοσοκομείο Πύργου από κορωνοϊό

Αυξάνει δραματικά η λίστα των νεκρών

Ιατροδικαστική γνωμάτευση ζήτησε η οικογένεια του 41χρονου που έφυγε από τη ζωή.

Ιδιαίτερα αυξημένα τα κρούσματα στους δήμους Ήλιδας και Πύργου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Δεκάδες ακυρώσεις εμβολιασμών λόγω AstraZeneca

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία του Πύργου η είδηση του θανάτου 41χρονου άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Πύργου από τις 2 Μαρτίου. Ο άτυχος 41χρονος έσβησε αργά το βράδυ της Τρίτης ενώ μερικές μέρες νωρίτερα από τη ζωή έφυγε και ο πατέρας του ο οποίος νοσηλευόταν επίσης στο Νοσοκομείο του Πύργου «χτυπημένος» από κορωνοΐο. Η οικογένεια του 41χρονου άνδρα- αξιωματικού του εμπορικού Ναυτικού, που έφυγε αφήνοντας πίσω ένα μικρό κοριτσάκι- έχει ήδη ζητήσει να γίνει νεκροψία- νεκροτομή στην σορό του άτυχου νέου προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια σκοπεύει να καταφύγει στην δικαιοσύνη, προκειμένου να ριχτεί φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Την τελευταία της πνοή στην ΜΕΘ Πύργου, μισή ώρα αφού είχε εισαχθεί, άφησε και μία γυναίκα 85 περίπου ετών από την περιοχή του Άργους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε αργά χθες το απόγευμα διασωληνωμένη από το Άργος στο Νοσοκομείο Πύργου, ωστόσο μισή ώρα μετά την εισαγωγή της, στη ΜΕΘ Covid-19, η 85χρονη δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή.

Συνεχίζεται η πίεση

Την ίδια στιγμή η πίεση στο νοσοκομείο Πύργου από τις νοσηλείες περιστατικών covid-19 συνεχίζεται. Χθες το μεσημέρι ΜΕΘ covid-19 του νοσοκομείου νοσηλεύονταν πέντε συνολικά συμπολίτες μας. Στις δύο κλινικές covid-19 έως το μεσημέρι νοσηλεύονταν 28 ασθενείς, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα έγιναν και νέες εισαγωγές με τις κενές διαθέσιμες κλίνες αργά χθες το απόγευμα να περιορίζονται σημαντικά.

Η εικόνα στην Ηλεία

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στην Ηλεία καταγράφηκαν χθες 34 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ωστόσο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν την κατανομή των προηγούμενων δύο ημερών σε επίπεδο Νομού. Την Τρίτη 30 Μαρτίου ανακοινώθηκαν συνολικά 51 νέα κρούσματα σε επίπεδο Ηλείας εκ των οποίων τα 30 εντοπίστηκαν στην περιοχή του δήμου Ήλιδας και 6 στην περιοχή του Πύργου. Την Τετάρτη 31 Μαρτίου από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 31 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 13 στο Πύργο και 6 στη περιοχή της Ήλιδας.

Οι δύο δήμοι, Ήλιδας και Πύργου, φαίνεται ότι παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά στην κατανομή των κρουσμάτων, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία και οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην Ηλεία αναμένεται να οδηγήσει και σε νέες πιέσεις προς το νοσοκομείο Πύργου, το οποίο νοσηλεύει περιστατικό covid—19.

Ακυρώνουν εμβολιασμούς

Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα αυξάνουν στην Ηλεία, αρκετοί είναι οι πολίτες οι οποίοι ακυρώνουν τον εμβολιασμό τους, όταν διαπιστώνουν ότι το εμβόλιο το οποίο πρόκειται να τους χορηγηθεί είναι της εταιρείας AstraZeneca. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» αρκετοί είναι οι εμβολιασμοί οι οποίοι έχουν ακυρωθεί και στην Ηλεία και ειδικότερα στα Κ.Υ. Ζαχάρως και Γαστούνης αλλά και στο Νοσοκομείο Πύργου καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι φοβούνται τις πιθανές παρενέργειες του  εμβολίου. Το «αλαλούμ» που έχει δημιουργηθεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο καθυστερεί ακόμα περισσότερο την πορεία εμβολιασμών στη περιοχή μας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πορεία της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ