Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚλειστό παρέμεινε χθες το Πολύκεντρο Πύργου

Κλειστό παρέμεινε χθες το Πολύκεντρο Πύργου

Λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενη

350 περίπου  rapid test έγιναν  στην πλατεία Δικαστηρίων, όπου βρέθηκαν 4 θετικά δείγματα

Κλειστό παρέμεινε χθες το Πολύκεντρο Πύργου, όπου στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες, μετά το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε σε  εργαζόμενη  του δήμου.

Η εργαζόμενη με σύμβαση 8 μηνών παρουσίασε  συμπτώματα του covid-19 και έπειτα από εξετάσεις που υποβλήθηκε προχθές διαπιστώθηκε ότι  έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Μετά από αυτή την εξέλιξη χθες δεν λειτούργησαν οι υπηρεσίες στο Πολύκεντρο, ενώ συγχρόνως διενεργήθηκαν απολυμάνσεις από συνεργεία του δήμου Πύργου.

Ταυτόχρονα  οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο όροφο του κτιρίου προέβησαν σε rapid test στην πλατεία Δικαστηρίων Πύργου, όπου δεν διαπιστώθηκε κάποιο θετικό κρούσμα.

Συνολικά στα εν λόγω rapid test  ελέχθησαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ περίπου 350 πολίτες, εκ των οποίων οι 4 αποδείχτηκαν  θετικοί στον κορωνοϊό.

Δήλωση Ανδρ. Βγενόπουλου

Αναφορικά με τους ελέγχους, καθώς και την κατάσταση που έχει  διαμορφωθεί από πλευράς κρουσμάτων κορωνοϊού, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πύργου κ. Ανδρ. Βγενόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Βρισκόμαστε στην πλατεία Δικαστηρίων για ένα ακόμα rapid test και όπως βλέπετε υπάρχει μεγάλη προσέλευση του κοινού. Βλέπω ότι οι συνδημότες μας είναι πλέον συνειδητοποιημένοι ενώ αρχικά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας ήταν επιφυλακτικοί.  Τουλάχιστον βλέπω τώρα ότι αρχίζουμε σιγά- σιγά και μπαίνουμε σε μια  ροή για να αξιολογήσουμε την όλη κατάσταση που βρισκόμαστε. Δυστυχώς όπως ξέρετε και εσείς χθες στην Ηλεία βρέθηκαν πάνω από 50 κρούσματα, νούμερο πρωτοφανές. Πέραν τούτου χθες μου είπαν ότι χθες βρέθηκε και ένα κρούσμα στο Πολύκεντρο και μετά  από αυτό λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, το δημαρχείο έκλεισε , μπήκε στη διαδικασία απολύμανσης, ενώ  κάνουμε ιχνηλάτηση των ατόμων που ήλθαν σε επαφή με το συγκεκριμένο κρούσμα και ελπίζω  ολόθερμα να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα εκεί. Η συνεργασία με τον ΕΟΔΥ είναι αγαστή και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Εμείς αύριο μεθαύριο θα επισκεφτούμε όλες τις ενότητες του δήμου Πύργου. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως όσα άτομα βρεθούν θετικά καλό είναι να μείνουν σπίτι και να απομονωθούν κάποιες ημέρες, ουτωσώστε να μη γίνεται διασπορά του ιού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ