Όλοι μαζί για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα

Μετά από πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού

Συνάντηση σήμερα στις 11:30, στην Π.Ε. Ηλείας, όλων των Βουλευτών του Νομού με τους Δημάρχους Πύργου και Ήλιδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, παρουσία Μητροπολίτη

Έχει κληθεί να συμμετάσχει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Απώτερος στόχος η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

 Συνάντηση των κορυφαίων παραγόντων του θεσμικού μετώπου της Ηλείας με τους Βουλευτές του Νομού, αλλά και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, για το θέμα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων έχει προγραμματιστεί σήμερα, μετά από πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού. Η συνάντηση θα γίνει στις 11:30 το πρωί στο μικρό συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας και αποτελεί συνέχεια των κινήσεων του ενιαίου μετώπου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ηλεία, που ξεκίνησε με τη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Β. Γιαννόπουλου με όλους τους Δημάρχους του Νομού, πριν από λίγες ημέρες.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας πρότεινε την διεξαγωγή της σημερινής συνάντησης μετά από επίσκεψη που δήχθηκε χθες για το θέμα από τους Δημάρχους Πύργου και Ήλιδας. Στο πλαίσιο της συνολικής δράσης διεκδίκησης παραμονής των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία, οι Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης, είχαν χθες μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό.

Οι δύο Δήμαρχοι έθεσαν το πλαίσιο δράσης στον Ποιμενάρχη, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα που μόλις ξεκινά. Όπως αναφέρθηκε, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές για την  επίτευξη συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της χώρας, όπου θα ζητηθεί  να μην εξαιρεθούν από τα προσεχή μηχανογραφικά δελτία τα δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα, Μουσειολογίας στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Ο Σεβασμιότατος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα και τα αιτήματα των Δημάρχων και στη συνάντηση αυτή συντόνισαν τις περαιτέρω κινήσεις στις οποίες δήλωσε την απόλυτη στήριξή του. Απώτερος στόχος όλων των προσεχών ενεργειών, όπως έχει δηλώσει και στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Αντωνακόπουλος είναι πλέον η επίτευξη συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της χώρας, όπως επίσης και να μην βγουν φέτος από τα προσεχή μηχανογραφικά δελτία τα δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα, Μουσειολογίας και Γεωπονίας αντίστοιχα.

Π. Αντωνακόπουλος: «Καθαρά υπόθεση της κυβέρνησης!»

«Το θέμα της παραμονής των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία, είναι καθαρά υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτή αποφασίζει! Πρέπει να το ξέρουμε όλοι αυτό. Αποδείχθηκε μετά και την ανακοίνωση παραμονής τελικά για το επόμενο διάστημα του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, ότι δεν συντρέχουν Ακαδημαϊκά κριτήρια για την κατάργηση των Τμημάτων στην Ηλεία. Αλλά μόνο συγκεκριμένες σκοπιμότητες που έχουν έδρα την Πάτρα και γίνονται αποδεκτές δυστυχώς από το Υπουργείο. Εξάλλου στις τόσες συναντήσεις και συζητήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων που έχουν προηγηθεί, έχουμε ανατρέψει όλα τα επιχειρήματά τους, ένα προς ένα», επεσήμανε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος.

Γ. Λυμπέρης: Ο Σεβασμιότατος είναι δίπλα μας»

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη: «Επισκεφτήκαμε τον Σεβασμιότατο και ζητήσαμε τη στήριξή του στο αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για την παραμονή των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία. Ο Σεβασμιότατος, όπως και πριν 20 χρόνια όταν και τότε διεκδικούσαμε τα ΤΕΙ. Είναι δίπλα μας και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα μας. Οι επαφές θα συνεχιστούν με τους Βουλευτές, προκειμένου να εκφραστεί στο ανώτατο Κυβερνητικό επίπεδο. Η αδιαπραγμάτευτη βούλησή μας για την παραμονή των Πανεπιστημιακών Σχολών στο νομό μας».

Η σημερινή συνάντηση

Στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση για το θεσμικό μέτωπο της Ηλείας και τους στόχους που έχουν τεθεί για την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Θα παραβρεθούν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, οι Δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι Ηλείοι Βουλευτές, οι Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας. Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πύργου, αναφέρονται τα εξής: «Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο της Μητροπόλεως το πρωί της 26ης Μαρτίου 2021 μεταξύ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και των Δημάρχων Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη για το σχέδιο δράσης παραμονής των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία,  ο κ.κ. Γερμανός πρότεινε την άμεση συνάντηση Βουλευτών, Δημάρχων, Περιφερειάρχη με τη δική του παρουσία.  Άμεσα οι δήμαρχοι επικοινώνησαν με τους Βουλευτές και «έκλεισε» η συνάντηση για το Σάββατο 27/3 στις 11.30 π.μ. στα γραφεία της Π.Ε. Ηλείας με τη συμμετοχή όλων».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ