Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑσφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Πύργου

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Πύργου

103 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μόλις τέσσερις ημέρες στην Ηλεία

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ χθες Πέμπτη καταγράφηκαν 28 νέα κρούσματα

*Εντοπίστηκαν κρούσματα σε ασθενείς της Παθολογικής

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στο Νοσοκομείο Πύργου καθώς οι δύο κλινικές κορωνοϊού που έχουν δυνατότητα νοσηλείας 34 ασθενών παραμένουν σχεδόν γεμάτες. Χθες σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στην Ηλεία καταγράφηκαν 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες (σ.σ. από την Δευτέρα 22/3 έως και χθες) στο Νομό έχουν καταγραφεί 103 νέα κρούσματα… κι όλα δείχνουν πως θα υπάρξει αρνητικό ρεκόρ εβδομάδας, εάν η κατάσταση παραμείνει η ίδια.

Την ίδια στιγμή στο νοσοκομείο Πύργου σήμανε συναγερμός. Εκτός από τα ύποπτα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που νοσηλεύονται στους αντίστοιχους θαλάμους του Νοσοκομείου. Θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν και στην Παθολογική κλινική. Σε ασθενείς και συνοδούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» θετική βρέθηκε και μία νοσηλεύτρια, η οποία θα επαναλάβει το τεστ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πρόκειται για συνολικά πέντε ασθενείς (σ.σ. οι οποίοι και απομονώθηκαν)  και τρείς συνοδούς οι οποίοι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου. Ο χώρος της Παθολογικής Κλινικής απολυμάνθηκε και συνεχίζεται η λειτουργία της.

Χαρακτηριστικό ωστόσο της κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο Πύργου είναι ότι ελάχιστοι είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό μέχρι και σήμερα.

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να ανοίξουν συνολικά είκοσι (20) κλίνες νοσηλείας covid. Για τις οποίες ωστόσο απαιτούνται τουλάχιστον 15 νοσηλεύτριες αλλά και ιατρικό προσωπικό. Με τα περιθώρια να στενεύουν η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας θα πρέπει να κληθεί να λάβει «δύσκολες» αποφάσεις, που θα έχουν σχέση με την μετακίνηση προσωπικού. Εάν δεν προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις μέσω της προκήρυξης που «έκλεισε» πριν από μερικές ημέρες από πλευράς του υπουργείου.

Την ίδια στιγμή σε «γρίφο» συνεχίζει να εξελίσσεται το ζήτημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου Πύργου με ιατρούς, κυρίως παθολόγους. Καθώς πέραν από τις τρείς παραιτήσεις οι ανάγκες έχουν αυξηθεί υπέρμετρα. Η επέκταση της «επίταξης» ιδιωτών ιατρών φαίνεται ότι φαντάζει η μόνη λύση εν μέσω πανδημίας. Πρόταση η οποία έχει ήδη κατατεθεί προς την 6η Υπε και το Υπουργείο από πλευράς της Διοίκησης του ΓΝ Ηλείας.

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν την Πέμπτη στη χώρα μας ανήλθαν σε  2.588. Εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 247.992(ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 76 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.969 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.701 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 706 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.643 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 439 (ημερήσια μεταβολή -7.77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 480 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη). Ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ