Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτο κάδρο η κυβέρνηση

Στο κάδρο η κυβέρνηση

Για τύχη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας

Πληροφορίες για αποκλεισμό Μουσειολογίας και Γεωπονίας από το φετινό μηχανογραφικό

Δήμος Πύργου και Δήμος Ήλιδας ετοιμάζουν σφοδρές αντιδράσεις

Σαν… βούτυρο στο ψωμί του υπουργείου Παιδείας ήρθε η προχθεσινή απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να κάνει δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την κατάργηση της Μουσειολογίας και τη μεταφορά της Γεωπονίας στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας, έχοντας πλέον την θετική εισήγηση του Πανεπιστημίου Πατρών, θα προχωρήσει σε αποκλεισμό των Τμημάτων της Ηλείας από το νέο μηχανογραφικό δελτίο. Κάτι που απαιτεί μια απλή υπουργική απόφαση.

Ο Δήμος Πύργου

Πλέον, η πίεση προς την κυβέρνηση με δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να υπολογίσει το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος είναι μονόδρομος. Ο Δήμαρχος Πύργου άλλωστε το προανήγγειλε χθες, ενώ αναφέρθηκε και σε παραιτήσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ακόμα, ο Τάκης Αντωνακόπουλος είχε χθες μαραθώνια συνάντηση με νομικούς για τις επόμενες κινήσεις που θα ακολουθήσει την δικαστική οδό. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αύριο θα έχει συνάντηση στον Πύργο με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Ανοίγοντας έτσι τον κύκλο των συναντήσεων με πολιτικούς αρχηγούς για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηλείας.

Ο Δήμος Ήλιδας

Ο Δήμος Ήλιδας είχε χθες βράδυ συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης. Όπου οι παρατάξεις θα συμφωνούσαν σε σχετικό ψήφισμα για το θέμα. Ο Γιάννης Λυμπέρης έχε και ο ίδιος προαναγγείλει σφοδρές αντιδράσεις σε περίπτωση που η κυβέρνηση πάρει απόφαση κατά των συμφερόντων της Ηλείας. Κινήσεις που ίσως θυμίσουν και το μακρινό 2002…

Η Φυσικοθεραπεία έμεινε Αίγιο

Τέλος, θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι η τελική απόφαση της Συγκλήτου για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Αιγίου είναι να προωθηθεί στο αόριστο μέλλον η τυχόν μεταφορά στην Πάτρα. Εάν και εφόσον κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές που σήμερα δεν υπάρχουν. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος εξέφρασε και την ικανοποίηση του για του για την εξέλιξη. Όπως και ο βουλευτής Αχαιας με τη ΝΔ Ιάσων Φωτήλας. Δηλαδή, ουσιαστικά, η απόφαση της Συγκλήτου αφορούσε μόνο την Ηλέια και τα Τμήματα του Αγρινίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ