Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας από τον Ανδρέα Μαρίνο

ΚΑΡΔΙΑΚΑΥΤΙ: ΙΔΡΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Το εγκαταλελειμμένο  κτίριο του πρώην Δημοτικού γίνεται σύγχρονη δομή

Άλλο ένα ακίνητο, περιουσία του Δήμου Πηνειού, αξιοποιείται με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Ανδρέα Μαρίνου. Αυτή τη φορά πρόκειται για το κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καρδιακαυτίου, ενός ακόμη κτιρίου του Δήμου, που δυστυχώς και αυτό,  είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του.  

Το κτίριο προορίζεται για την ίδρυση εκπαιδευτικής δομής για παιδιά με ειδικές ανάγκες, του Ειδικού Νηπιαγωγείου Δήμου Πηνειού, μοναδικού στον Κάμπο Ηλείας.

Η  ανταπόκριση του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου στο αίτημα της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας   που έχει υποβληθεί και στο Υπουργείο Παιδείας, για ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου ήταν άμεση.

 Ο δήμαρχος εξασφάλισε ποσό για την επισκευή του κτιρίου και οι εργασίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Το κτίριο σε λιγότερο από ένα μήνα θα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στη νέα του κοινωνική αποστολή και θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τη νέα σχολική χρονιά.

Ο δήμαρχος  Ανδρέας Μαρίνος με το θεσμικό και προσωπικό του κύρος θα συμβάλλει ώστε να γίνει πράξη η ίδρυση του Ειδικού Νηπιαγωγείου, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης στο χώρο της ειδικής αγωγής στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου , δεδομένου ότι μέχρι σήμερα αυτές οι ανάγκες εξυπηρετούνται  μόνο από το Ειδικό Νηπιαγωγείο Πύργου.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησε αυτοψία στο κτίριο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού κ.Δημήτρη Βασιλόπουλο και τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Πέτρο Λουκόπουλο.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ