Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημιουργία θερινού σχολείου με αντικείμενο τη Φυσική

Δημιουργία θερινού σχολείου με αντικείμενο τη Φυσική

Στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Συνεργασία του Δήμου με το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στα «σκαριά» βρίσκεται από το Δήμο Πύργου, η  δημιουργία θερινού σχολείου σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συνδετικός κρίκος σε αυτή την προσπάθεια, είναι ο καταγόμενος από την περιοχή κ. Γεώργιος Βελντές, ο οποίος είναι επίκουρος καθηγητής και διευθυντής στο εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Βελντές  με το δήμαρχο Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλο, καθώς και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιάννη Παπαδημητρίου. Αποφασίστηκε μέσα από ένα μνημόνιο συνεργασίας να λειτουργήσει από κοινού ένα θερινό σχολείο. Που θα απευθύνεται σε μαθητές 1ης και 2ας Λυκείου,  για διάστημα πέντε ετών.

Για αυτό το σκοπό θα παραχωρηθεί  μία αίθουσα από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου,  σε συνεννόηση  με το διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργο Μπίρμπα.

«Στόχος μέσα από αυτή τη δράση είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με απλές μεθόδους και τρόπους διδασκαλίας για το αντικείμενο της Φυσικής. Για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τις θετικές κατευθύνσεις, θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Προκειμένου να επιλέξουν τον συγκεκριμένο τομέα» ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου.

Στα πλαίσια αυτά εξάλλου κι  εφόσον το  επιτρέψει   η πανδημία,  θα γίνει και μια εκδρομή εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε ένα ραδιοτηλεσκόπιο που  υπάρχει στις Θερμοπύλες,  το οποίο είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια.

Μέσα από αυτή τη δράση οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όλη αυτή τη διαδικασία. Και με απλό τρόπο να κατανοήσουν πως εμπλέκεται η φυσική μας δραστηριότητα.

Η εκδρομή θα είναι δωρεάν και θα υπάρχει περιορισμός των μαθητών προκειμένου να τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ θα έχει διάρκεια τέσσερις ημέρες, οι 3 θα αφορούν τη διδασκαλία και η 1 την  εκδρομή. Ακόμα θα συμμετέχουν σε αυτήν τουλάχιστον 3-4 καθηγητές από το συγκεκριμένο τμήμα.

Στη δημιουργία θερινού σχολείου με αντικείμενο τη Φυσική προχωράει ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον καταγόμενο από την περιοχή επίκουρο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  κ. Γεώργιο Βελντέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ