Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Να αναληφθούν πρωτοβουλίες στα πλαίσια του Π.Δ.»

«Να αναληφθούν πρωτοβουλίες στα πλαίσια του Π.Δ.»

Την ανάγκη για προσέλκυση επισκεπτών εκφράζει ο  πρόεδρος συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίωνΖαχάρως

«Να αποκτήσει η παραλία την αίγλη που είχε παλαιότερα» επεσήμανε ο Νικ. Μπολιάρης

Την ανάγκη προκειμένου ο δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας να αναλάβει πρωτοβουλίες στα πλαίσια του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Με σκοπό  την αναβάθμιση της παραλίας για την προσέλκυση επισκεπτών, εκφράζει ο πρόεδρος συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων της περιοχής κ. Νίκος Μπολιάρης.

«Μετά και την εξέλιξη που είχε το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος η ζωή δεν σταματάει. Αλλά πρέπει ο δήμος και όλοι οι ενδιαφερόμενοι να κινηθούμε στα πλαίσια αυτά που προβλέπει το Π.Δ. Ο δήμος δηλαδή να κάνει τις ενέργειες που πρέπει γύρω από  το θέμα των καντινών. Της καθαριότητας και γενικά της ανάπλασης της παραλίας, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους τουρίστες το καλοκαίρι.

Και συγχρόνως θα πρέπει να ανοίξει το Παρά θιν’  αλός που είναι σημείο αναφοράς και δίνει ζωή στην περιοχή μας. Δεν νοείται  παραλία Ζαχάρως με το τουριστικό περίπτερο κλειστό. Τελικά η άμμος από ευχή έγινε κατάρα με την εξέλιξη του Π.Δ.!» τόνισε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Μπολιάρης.

Η κίνηση

Εξάλλου σχετικά με την τουριστική κίνηση στην περιοχή της Ζαχάρως, σε συνδυασμό με την πανδημία του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων  υπογράμμισε:

«Ακούγεται ότι μετά τις 15 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός και τα δείγματα που έχουμε μέχρι τώρα είναι θετικά. Αλλά όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον κορωνοϊό. Όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση των κρουσμάτων και από το πώς θα εξελιχτεί ο εμβολιασμός. Πέρυσι πήραμε τα μέτρα όλοι οι συνάδελφοι που έπρεπε και δεν είχαμε κανένα κρούσμα στην περιοχή μας. Κι ευελπιστούμε και φέτος ότι θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Επίσης πέρυσι πήγαμε πολύ καλά από πλευράς κίνησης, με πολλούς Έλληνες τουρίστες,  αλλά δεν ήταν μεγάλη η περίοδος. Ήταν μικρή αλλά καλή σεζόν και ευελπιστούμε φέτος αυτή να μεγαλώσει και να πάμε ακόμα καλύτερα απ’ ότι πήγαμε πέρυσι. Η περιοχή μας έχει ιαματικό τουρισμό, έχει αρχαιολογικούς χώρους, διάφορα εξωκκλήσια και μοναστήρια που είναι κοσμήματα. Πρέπει με μπροστάρη το δήμο να αξιοποιήσουμε όλα αυτά για να έλθει ο κόσμος εδώ».

Αναγκαία χαρακτηρίζει την αναβάθμιση της παραλίας Ζαχάρως στα πλαίσια του Π.Δ.  Προκειμένου να αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος, ο πρόεδρος συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων  κ. Νίκος Μπολιάρης.

Υψηλή κίνηση, αλλά για μικρό διάστημα, παρατηρήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στην Ζαχάρω. Ενώ όλοι φέτος όλοι ευελπιστούν να μεγαλώσει η τουριστική σεζόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ