Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Καύση απορριμμάτων= διοξίνη= καρκίνος»

«Καύση απορριμμάτων= διοξίνη= καρκίνος»

Λύσεις για την παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών στην πρ. λίμνη Μουριάς αναζητάει η δημοτική αρχή Πύργου

Νικ. Κοτσώνης: «Η  κατάσταση είναι επικίνδυνη για ολόκληρη την περιοχή»

Λύσεις για το πρόβλημα της παράνομης  εναπόθεσης απορριμμάτων στην περιοχή της πρ. λίμνης Μουριάς, που έχει εξελιχθεί σε πραγματική περιβαλλοντική «πληγή», θα επιχειρήσει να βρει το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή Πύργου.

Παρά τις απαγορεύσεις, τις απαγορευτικές πινακίδες και τους καθαρισμούς  που γίνονται, η περιοχή  γεμίζει σε  μικρό χρονικό διάστημα από μπάζα και σκουπίδια. Τα οποία εν συνεχεία καίνε κάποιοι ασυνείδητοι, γεμίζοντας την ευρύτερη περιοχή του Πύργου με μολυσματικές διοξίνες…

Αυτή την περίοδο μάλιστα στο σημείο έχει αναγραφεί με μεγάλα γράμματα «καύση απορριμμάτων= διοξίνη= καρκίνος», κάτι που εκφράζει  την πραγματικότητα  γύρω από το συγκεκριμένο σημείο.

« Στην περιοχή πηγαίνουν κάποιοι ιδιώτες που ρίχνουν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια, τα οποία στη συνέχεια καίνε. Πρέπει να το κλείσουμε τελείως το μέρος αυτό. Να βρούμε έναν τρόπο να γίνεται νόμιμα η εναπόθεση γιατί η κατάσταση είναι επικίνδυνη για ολόκληρη την περιοχή. Πρέπει δηλαδή όλα αυτά τα άχρηστα αντικείμενα να πηγαίνουν σε σημεία κατάλληλα. Σήμερα δυστυχώς τα πάνε εκεί αλλά και στη Συντριάδα, όπου η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να βάλουμε μηχανήματα να τα καθαρίσουμε. Τους περισσότερους κάδους τους έχουμε πάρει λόγω του χειμώνα από τα παραλιακά σημεία. Ενώ το Μάη μήνα θα τα τοποθετήσουμε πάλι. Εκεί πηγαίνουν  από την παραθαλάσσια κυρίως περιοχή. Το επόμενο διάστημα θα κάνουμε σύσκεψη με το δήμαρχο και τη διεύθυνση καθαριότητας. Προκειμένου να βρεθούν λύσεις  για την ανεξέλεγκτη  ρύπανση σε σημεία του δήμου μας» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο αντιδήμαρχος Καθαριοτητας κ. Νικ. Κοτσώνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ