Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Ιστορική ημέρα για τον Δήμο και τη Βουπρασία»

«Ιστορική ημέρα για τον Δήμο και τη Βουπρασία»

Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας

Σάρκα και οστά παίρνει επιτέλους ένα όνειρο χρόνων για τη Βουπρασία, η υδροδότηση της περιοχής από το διυλιστήριο του Πηνειού

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας με συνολικό προϋπολογισμό 9,1 εκατ. ευρώ

Παρουσίασαν το εμβληματικό έργο ο Δήμαρχος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλο και τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιώργο Τσουραπά

Σάρκα και οστά παίρνει επιτέλους ένα όνειρο χρόνων για τη Βουπρασία, η υδροδότηση της περιοχής από το διυλιστήριο του Πηνειού. Ένα έργο που αποτέλεσμα μία από τις κορυφαίες προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα. Πλέον εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας με συνολικό προϋπολογισμό 9,1 εκατ. ευρώ.

Για το εμβληματικό αυτό έργο έδωσαν χθες το μεσημέρι κοινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Λεχαινών. Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλο και τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Γιώργο Τσουραπά.

«Τα καλύτερα για τον Δήμο μας έρχονται στο μέλλον» 

Ιστορική χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα για τον Δήμο, και ιδιαίτερα για τη Δημοτική Ενότητα Βουπρασίας, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο οποίος ανέφερε: «Στην προεκλογική εκστρατεία, το μήνυμα ήταν «Για έναν Δήμο που θέλουμε και μας αξίζει».  Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού στο τέλος του 2023, η Βουπρασία εξασφαλίζει πόσιμο και ποσοτικότερο νερό. Δίνοντας ολοκληρωμένη λύση σε ένα δίκαιο αίτημα πολλών ετών των συνδημοτών μας. 

Το έργο συμβάλλει επίσης  στην οικονομία του Δήμου. Αφού στην υπάρχουσα κατάσταση λειτουργούν 35 αντλιοστάσια, καταναλώνοντας τεραστιες ποσότητες σε ενέργεια, και χρήμα.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειάρχη μας  κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας  κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, και όλη τη Περιφερειακή Αρχή, γιατί χωρίς τη δίκη τους οικονομική αρωγή, δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο.  Ευχαριστώ επίσης τους Αντιδημάρχους μου, την Τεχνική Υπηρεσία, και την Υπηρεσία Προγραμματισμού του Δήμου μας, για τις άοκνες προσπάθειες τους.   Πιστεύω πώς τα καλύτερα για τον Δήμο μας και τους Δημότες έρχονται στο μέλλον».  

«Αποτέλεσμα μιας πολύ καλής συνεργασίας»

Από τη πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενός έργου πολύ σημαντικού. Ενός έργου υποδομής που αφορά στην υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας. Ικανοποιείται ένα χρόνιο και απόλυτα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Βουπρασίας. Οι οποίοι σαφέστατα και αναμφίβολα έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν, ενός σύγχρονου δικτύου υδροδότησης που θα τους παρέχει και θα τους εξασφαλίζει ασφαλές πόσιμο νερό. Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι,στη κατάσταση αυτή τη δύσκολη που βιώνουμε, και παρά τις αντιξοότητες που έχει φέρει σε όλους μας η πανδημία δε σταματάμε να εργαζόμαστε. Δε σταματάμε να προγραμματίζουμε την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής που αναβαθμίζουν τη καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Ηλείας. Το έργο αυτό, είναι αποτέλεσμα μιας πολύ καλής συνεργασίας που υπάρχει με τον Δήμαρχο κ. Λέντζα». 

«Προσωπική δικαίωση των κόπων των ανθρώπων που δουλεύουν»

Τέλος, τον λόγο πήρε ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Τσουραπάς,  ο οποίος αναφέρθηκε στο Τεχνικό μέρος του έργου και ως προς το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης. «Εμείς από τη πλευρά μας ως υπάλληλοι κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την υλοποίηση  των οραμάτων που έχει θέσει ο Δήμαρχος και των προτεραιοτήτων. Δουλεύουμε αρκετές ώρες και εκτός ωραρίου για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Όμως σας πληροφορώ ότι η χαρά που απολαμβάνουμε όταν εντάσσονται τέτοια έργα, είναι και μια προσωπική δικαίωση των κόπων των ανθρώπων που δουλεύουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336

Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336