Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔυο ακόμα νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο

Δυο ακόμα νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο

Τραγικός απολογισμός στο Νοσοκομείο Πύργου

31 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται στις κλινικές covid-19, ενώ 4 ακόμα συνάνθρωποι μας παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ covid

Δύο νέοι νεκροί από κορωνοϊό καταγράφηκαν χθες στο Νοσοκομείο του Πύργου. Προκαλώντας, όπως είναι λογικό, την έντονη ανησυχία των υγειονομικών αρχών. Ειδικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης την τελευταία του πνοή στην κλινική covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου άφησε ένας 64χρονος άνδρας από την περιοχή της Γαστούνης. Ο άτυχος 64χρονος, πατέρας δύο παιδιών, είχε νοσήσει και νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Πύργου. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε σημαντικά. Λίγες ώρες αργότερα άλλος ένας θάνατος, αυτή τη φορά ενός 76χρονου άνδρα από τον Πύργο. Ήρθε να προστεθεί στην λίστα των νεκρών από κορωνοϊό. Ο 76χρονος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ Covid-19 εδώ και αρκετές ημέρες ωστόσο η κατάσταση της υγείας του. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι έως χθες το μεσημέρι συνολικά 31 ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύονται στην κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου. Στην οποία μένουν τρείς κενές κλίνες ενώ στην ΜΕΘ Covid-19 συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τέσσερις (4) ασθενείς. Ενώ παραμένουν τρείς (3) ακόμα κενές κλίνες ΜΕΘ covid.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες στο Νομό Ηλείας καταγράφηκαν 18 νέες μολύνσεις κορωνοϊού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν2.570 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 214.661 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.843 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.937 θάνατοι.

Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 506 (67.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.457 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 501 (ημερήσια μεταβολή +13.09%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 408 ασθενείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ