Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Μείωση τελών καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού στα άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.)»

«Μείωση τελών καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού στα άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.)»

Με απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

Δημ. Μεσσαλάς: «Η  Δ.Α. κατάφερε την μείωσή τους σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα»

Με την με αριθμό  266/23.12.2020  απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου αποφασίσθηκε ο Καθορισμός συντελεστών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2021. Τα οποία παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με το 2020 , με σημαντική εξαίρεση την μείωση αυτών στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Αναφορικά με τη μείωση των τελών, ο  Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Μεσσαλάς  ανέφερε τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμούείναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. Άρα, τα έσοδα τα οποία ο Δήμος εισπράττει από τους δημότες είναι αυτά με τα οποία οφείλει να καλύπτει τις υποχρεωτικές δαπάνες. Για τη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

 Παρά τις αντίξοές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας και κατά συνέπεια και η τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος και η Δημοτική Αρχή επιδίωξε και κατάφερε την μη αύξηση τους. Την διατήρηση τους στα ίδια επίπεδα με το 2020. Αλλά ταυτόχρονα και την μείωσή τους σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και συγκεκριμένα στα άτομα με ειδικές ανάγκες ( ΑΜΕΑ)   .

    Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε στα άτομα με ειδικές ανάγκες και με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. Η απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά ποσοστό 50 %, με τις εξής προϋποθέσεις :

  1. Το ετήσιο  οικογενειακό  εισόδημα να είναι  μικρότερο  των  12.000,00  €, κατά  το  προηγούμενο  της  αίτησης   φορολογικό  έτος, στο οποίο  δεν  προσμετρούνται  τα  πάσης  φύσεως  επιδόματα αναπηρίας    και
  2. Η πρώτη και κύρια κατοικία του δικαιούχου να βρίσκεται εντός των ορίων του  Δήμου Πύργου» .

Τέλος,  ο κ. Μεσσαλάς ανέφερε  ότι «οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εσόδων &Περιουσίας της Δ/νσηςΟικονομικών ( τηλ. 26213662-628-603 -606) προσκομίζοντας την αίτηση τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που είναι :

 1. Πρόσφατος Λογ/σμός ΔΕΗ  του ακινήτου.

2. Για την πιστοποίηση της αναπηρίας :

 Απόφαση του ΚΕ.ΠΑ. στην οποία και βεβαιώνεται το ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. Καθώς και το χρονικό διάστημα που προβλέπεται ότι θα διαρκέσει η αναπηρία  αυτή.

3. Συμβόλαιο κυριότητας της κατοικίας  ή εφόσον πρόκειται για  δωρεάν παραχώρηση  να προσκομίζονται σχετικά αποδεικτικά στοιχεία ή εάν  είναι μισθωμένη ,συμβόλαιο σε ισχύ θεωρημένο από την αρμόδια  Δ.Ο.Υ.

4. Υπεύθυνη  δήλωση του ιδιοκτήτη του ακινήτου, αν είναι μισθωμένη. Στην οποία θα βεβαιώνεται ότι συμφωνεί με την μεταβολή των τ.μ. του ακινήτου στη ΔΕΗ με μειωμένα τα τ.μ. προς όφελος του δικαιούχου μισθωτή.

5. Βεβαίωση πρώτης κατοικίας, η  οποία  θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση αντιγράφου πρόσφατης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.

 6. Εκκαθαριστικό σημείωμα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

7. Νέο πιστοποιητικό  ΚΕ.ΠΑ. σε περίπτωση που έχει λήξει η χρονική περίοδος ισχύος  του, εκκαθαριστικό σημείωμα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος.

8. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό τυχόν απαιτηθεί σε περίπτωση που κάτι δεν προκύπτει σαφώς από τα προηγούμενα ή για περιπτώσεις που δεν μπορούν να προβλεφθούν.

 Ο Δήμος Πύργου αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον κοινωνικό του χαρακτήρα και δεν σταματά να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των δημοτών του. Και να επιδιώκει την επίλυση των προβλημάτων  που καθημερινά ανακύπτουν στην πόλη μας». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ