Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠροτείνει αντικατάσταση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων με… ΙΕΚ!

Προτείνει αντικατάσταση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων με… ΙΕΚ!

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Την αντικατάσταση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας με… Σχολές ΙΕΚ πρότεινε χωρίς περιστροφές ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Συγκριμένα, ο κ. Μπούρας σχολιάζοντας την συνάντηση της Παρασκευής με τους Δημάρχους της Ηλείας, τον Αντιπεριφερειάρχη του Νομού και τους Βουλευτές, τόνισε στις δηλώσεις του ότι «το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν αποσύρεται από την Περιφέρεια αλλά αλλάζει μορφή παρουσίασης» και εξήγησε: «Ήδη δρομολογούμε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Αρχαία Ολυμπία. Συζητάμε με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για διάφορα προγράμματα και είμαστε έτοιμοι, όταν οι τοπικοί φορείς θέλουν να προτείνουν τη δημιουργία Σχολών Μεταλυκειακού Επιπέδου, το Πανεπιστήμιο Πατρών με τον ακαδημαϊκό του προσωπικό να συμμετέχει και να υπογράφει τις βεβαιώσεις όσων θα φοιτούν σε αυτές. Η Ηλεία αποτελεί προτεραιότητά μας λόγω και των ξενοδοχειακών υποδομών που διαθέτει για συνέδρια, θερινά σχολεία, πρακτική άσκηση των φοιτητών και μεταπτυχιακά».

Μάλιστα, στην ίδια συνάντηση ο Αντιπρύτανης Δ. Σκούρας έθεσε τον προβληματισμό και εμμέσως έκανε την πρόταση «γιατί να έχει Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή μόνον η Θεσσαλονίκη και να μην έχει και η Ηλεία;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ