Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Όχι άλλη υποβάθμιση του Νομού»

«Όχι άλλη υποβάθμιση του Νομού»

Με επιτυχία έγιναν οι κινητοποιήσεις  για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα

Από το σύλλογο εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως

Με σύνθημα «όχι  άλλη υποβάθμιση του Νομού, ναι στην ανάπτυξη και την προοπτική του τόπου μας». Ο σύλλογος εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως συμμετείχε στη χθεσινή στάση εργασίας για τα πανεπιστημιακά τμήματα στην Ηλεία.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρ. Γαρύαφλλος σε δηλώσεις του ανάφερε τα εξής:

«Είμαστε εδώ, συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του. Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο να παραμείνουν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στο Νομό μας και στον Πύργο και στην Αμαλιάδα. Όπως είχαμε δηλώσει από την αρχή θα είμαστε δίπλα στα μεγάλα προβλήματα και του δήμου αλλά και του Νομού. Γι’ αυτό σήμερα αποφασίσαμε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις τρεις για να στηρίξουμε και εμείς τις κινητοποιήσεις. Είναι ημέρα και συνάντηση των επτά δημάρχων με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και θα είμαστε πάλι εδώ ότι απόφαση πάρουν, για να στηρίξουμε οποιαδήποτε άλλη κινητοποίηση».

Για την πανδημία

Στο μεταξύ με άλλη ανακοίνωσή του, αναφορικά με το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

«Δεκάδες θέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία του Νομού μας εξακολουθούν να είναι κενές. Ενώ επεκτάθηκαν και εν μέσω πανδημίας οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τμήματα και κλινικές έχουν συρρικνωθεί και πλήθος τακτικών χειρουργείων αναβάλλονται. Προκειμένου τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν στις ανάγκες περίθαλψης κρουσμάτων, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών με άλλες παθήσεις.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά χιλιάδες προγραμματισμένα ραντεβού στα νοσοκομεία ακυρώνονται. Προκειμένου να λειτουργήσουν και ως εμβολιαστικά κέντρα, των οποίων η στελέχωση γίνεται με μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού.

Την ίδια στιγμή τα φαινόμενα αυταρχισμού από τις διοικήσεις των νοσοκομείων δίνουν και παίρνουν. Όπως επισημαίνεται και στην τελευταία ανακοίνωση της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών του Γ.Ν. Πύργου. Μετά από τα καλέσματα από κυβερνητικά χείλη για χειροκροτήματα στους «ήρωες» υγειονομικούς ήρθαν τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, ο εργασιακός εξαναγκασμός σε υπερεφημέρευση με την μορφή του ‘’ εντέλλεσθε’’ που οδηγεί σε σωματική και ψυχική εξουθένωση.

  Χρειάζονται ΑΜΕΣΕΣ προσλήψεις που να καλύπτουν όλες τις κενές θέσεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό .Με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Οι κενές θέσεις σε μόνιμους γιατρούς. Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό είναι πάνω από το 50% στις περισσότερες κλινικές στα νοσοκομεία στο νομό. Οι εφημερίες που κάνουν οι γιατροί με τα εντέλλεστε από την διοίκηση, είναι πολύ πάνω από αυτές που ορίζει ο νόμος. Το πρόβλημα δεν λύνετε με προκήρυξη 4 – 5 θέσεων, όταν οι κενές θέσεις με βάση τα οργανογράμματα του νομαρχιακού νοσοκομείου στον Πύργο. Αλλά και των  νοσοκομείων σε Αμαλιάδα και Κρέστενα είναι δεκάδες.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ της πόλης μας με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να λειτουργούν και σαν εμβολιαστικά κέντρα.
  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα και μονάδες ΜΕΘ.
  •  Άμεση δημιουργία κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νομού με βάση και τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
  • Να γίνουν μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στους δημοτικούς υπάλληλους με ευθύνη των τριών δήμων.    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ