Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚλείδωσε το lockdown: Ολη η Ελλάδα «κόκκινη»

Κλείδωσε το lockdown: Ολη η Ελλάδα «κόκκινη»

Ανακοινώσεις στις 18:00

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της μεγάλης επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Οι οποίοι κατέληξαν στα μέτρα που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για το lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλη η Ελλάδα μπαίνει στο κόκκινο με ελάχιστες περιοχές στο πορτοκαλί. Επίσης, 25 περιφερειακές ενότητες μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο». Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής τα μέτρα πρέπει να ισχύσουν από αύριο Πέμπτη στις 5 πρωί.

Η κυκλοφορία στις κόκκινες περιοχές ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 5 το πρωί.
Για Αθήνα-Θεσσαλονίκη ισχύει το ίδιο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας τις καθημερινές (9 το βράδυ με 5 το πρωί) και τα Σαββατοκύριακα 19:00-5:00.

Ως προς τα sms η απόφαση θα ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά στις 18:00.

Την ίδια ώρα ιδιαίτερα αυξημένα και σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2.500.

Τα κρούσματα κορωνοϊού, που ξεπερνούν τα 2.000 καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, η βρετανική μετάλλαξη που είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και η τεράστια πίεση στο ΕΣΥ, ειδικά στην περιοχή της πρωτεύουσας, δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια. Από χθες έχει σημάνει συναγερμός, με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν εκτάκτως χθες και σήμερα προκειμένου να εισηγηθούν νέα μέτρα.

Οι ανακοινώσεις με τα μέτρα που αποφασίστηκαν -μια πιο σκληρή εκδοχή του lockdown- αναμένεται να γίνουν στις 6 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι.

Ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα SMS με τους κωδικούς 2 και 6.

Ο κωδικός 2 αφορά στη μετακίνηση προς καταστήματα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους κ.λπ. Ο κωδικός 6 για τη σωματική άσκηση.

Για τον κωδικό 2 θα υπάρξει ενδεχομένως κάποιος χιλιομετρικός περιορισμός. Για να μην πηγαίνει κάποιος, π.χ., από το Παγκράτι στη Γλυφάδα για σούπερ μάρκετ

Σε ό,τι αφορά στον κωδικό 6 δεν θα αφορά μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Δηλαδή δεν θα μπορεί κάποιος που θέλει να αθληθεί να πηγαίνει π.χ. από τη Νέα Σμύρνη στην Κηφισιά.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ